10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn vis tot mai aproape de realitate

Un vis tot mai aproape de realitate

http://www.youtube.com/watch?v=WQ-HAn-9EwY

La balul caritabil „O seară pentru tine, o şansă la viaţă pentru Simona!“ s-au strâns 5.000 de lei. Hotelul Meliss şi Fundaţia Gazeta de Sud au organizat joi o seară specială dedicată unui copil deosebit.

Impresionate de povestea Simonei Moanţă, prezentată în Gazeta de Sud, zeci de persoane au ales să îşi petreacă seara zilei de joi la balul caritabil „O seară pentru tine, o şansă la viaţă pentru Simona!“. Fetiţa diagnosticată cu stenoză de arteră pulmonară şi malformaţie cardiacă cianogenă a suferit nenumărate intervenţii chirurgicale de-a lungul anilor, toate realizate cu sprijinul financiar al oamenilor de bine, care şi-au oferit ajutorull în urma apariţiilor mediatice. Ultima operaţie a avut loc anul trecut şi a fost posibilă doar cu ajutorul dumneavoastră, al cititorilor Gazetei de Sud! Mai este, însă, un pas extrem de important pentru ca Simona să ducă o viaţă absolut normală, să îşi îndeplinească visul de a cânta… Ea mai are nevoie de o serie de intervenţii chirurgicale pentru refacerea traheei, căci, în urma numeroaselor intubări, traheea şi laringele i-au fost grav afectate, astfel încât, în acest moment, traheea are diametrul de trei ori mai mic decât dimensiunea normală pentru vârsta ei.
Artişti deosebiţi au răspuns invitaţiei de a participa la acest bal caritabil. Radu Ionescu şi Luca Neacşu Popescu, doi elevi ai Liceului de Artă „Marin Sorescu“, câştigători ai concursului internaţional „Craiova Piano“ şi a numeroase premii naţionale, au ales să cânte pentru Simona, impresionând prin talentul lor pe toţi cei prezenţi. Apoi, Feedback Band şi Dana Torop au oferit un recital de excepţie, continuat cu o demonstraţie de dans oferită de talentaţii micuţi de la trupa de dans Shinning Stars şi cu recitalul Allei Cebotari. Cei prezenţi la balul caritabil au avut şansa să intre în posesia unor creaţii de artă, picturi făcute de copiii de la Liceul de Artă şi bijuterii cu forme neconvenţionale realizate de creatoarea Miruna Căminescu, lucrate din sârmă şi donate pentru a fi scoase la licitaţie.
În urma donaţiilor obţinute la balul caritabil, s-au strâns aproximativ 5.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru ca Simona să poată duce o viaţă normală, să poată să cânte aşa cum visează!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS