16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalJefuit în centrul Băniei

Jefuit în centrul Băniei

Un craiovean, căruia un minor de etnie romă i-a furat din mână suma de 5.000 de lei, bani pe care doar ce îi scosese de la bancomat, acuză poliţiştii că nu folosesc imaginile unei camere de supraveghere pentru a identifica autorul furtului.
Sâmbătă seară, pe 1 martie, Puiu Păcuraru s-a dus la un bancomat din zona Pieţii Centrale, de pe Calea Bucureşti, pentru a scoate suma de 5.000 de lei. Nici nu a apucat să plece din faţa bancomatului, că a şi rămas fără bani. „Un copil de etnie romă a venit din spatele meu şi, într-o fracţiune de secundă, mi-a smuls din mână suma de 5.000 de lei. Deşi l-am urmărit printre blocuri, nu l-am putut prinde, aşa că am sunat la 112 şi am chemat poliţia. După aceea, am fost la secţia de poliţie, unde un agent mi-a cerut să-l identific pe hoţ în baza de date, însă i-am spus că fapta s-a petrecut fulgerător şi nu îl pot identifica. Le-am spus că singura probă reală şi obiectivă este înregistrarea făcută de camera de supraveghere a bancomatului, care, printr-o şansă rară, a filmat furtul“, a povestit Păcuraru.
După câteva zile, mai exact pe 6 martie, craioveanul a fost chemat la Secţia 3 pentru a-l identifica pe hoţ, ocazie cu care i-au fost arătaţi trei minori. „Dintre cei trei copii pe care mi i-au arătat, unul a declarat că mi-a furat «cinci». La care domnul agent Dinu a completat: «Cinci mii de lei, nu ştie el să zică». Eu am spus încă o dată că singura probă este înregistrarea video. De ce Secţia 3 Poliţie nu a ridicat nici până acum înregistrarea video de la bancă? De ce Secţia 3 a instruit un copil analfabet să declare că mi-a furat suma de 5.000 de lei?“, se întreabă craioveanul.
În legătură cu cele susţinute de bărbatul jefuit în zona centrală a municipiului Craiova, reprezentanţii IPJ Dolj spun că autorul furtului a fost identificat ca fiind Florian M., de 11 ani, din Craiova, însă cercetările nu s-au încheiat în acest caz. Cât despre înregistrările camerelor de supraveghere, poliţiştii susţin că vor fi luate de la bancă. „A fost identificat un suspect, însă cercetările în acest caz nu s-au finalizat, dosarul fiind la Secţia 3 Poliţie Craiova. A fost făcută o cerere pentru imaginile video, însă durează o perioadă până când banca va obţine acordul pentru punerea lor la dispoziţia organelor de cercetare. Atunci când vom primi imaginile, se va stabili dacă este vorba de acelaşi suspect şi se va face propunerea corespunzătoare prin Parchet“, a explicat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Reprezentanţii băncii au confirmat că poliţia a cerut înregistrările video şi că în cursul zilei de ieri datele solicitate urma să fie predate de agenţia bancară către investigatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS