11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMihail Vlasov, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Mihail Vlasov, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mihail Vlasov, avocat în cadrul Baroului Iaşi, preşedintele (suspendat – n.r.) Camerei de Comerţ şi Industrie a României, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, informează DNA.
Potrivit rechizitoriului, pe 13 martie, Vlasov, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), a pretins de la un martor denunţător, omul de afaceri Gheza Iosif Petroczk, suma de 1.000.000 de euro, din care a primit 200.000 euro, pe 18 martie 2014.
În schimbul acestor bani, susţin anchetatorii, Vlasov i-a promis denunţătorului că-şi va folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR învestiţi cu soluţionarea unui dosar în care denunţătorul are calitatea de pârât-reclamant şi că îi va determina pe aceştia să pronunţe o hotărâre arbitrală favorabilă denunţătorului.
Mihail Vlasov a fost prins în flagrant pe 18 martie, când asupra lui au fost găsiţi 200.000 de euro. El se află în arest preventiv din 19 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS