11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjul, premiat pentru calitatea serviciilor în turism

Gorjul, premiat pentru calitatea serviciilor în turism

Judeţul Gorj, prin intermediul preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a primit, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Galei Turismului Românesc, premiul pentru „Cea mai bună locaţie pentru turism“. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a fost cel care a ridicat trofeul oferit de organizatori. „Distincţia a fost acordată complexului de alimentaţie publică şi servicii de turism «Anna Events», situat pe Insuliţa de pe Jiu. Prin acest premiu, reprezentanţilor comple­xului le-au fost recunoscute ospitalitatea şi condiţiile excelente de turism oferite. Este o bucurie pentru noi, aşa cum am spus la Gală când am luat acest premiu, este un merit al gorjenilor,  fiindu-le recunoscută ospitalitatea lor, fiindu-le recunoscută calitatea de păstrare a tradiţiilor şi promovare a tradiţiilor locale, toate acestea sunt elemente de atragere a turiştilor în judeţul Gorj, care sunt strâns legate de o serie de importante obiective turistice precum operele lui Brâncuşi, Transalpina şi multe altele“, a afirmat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

„Doina Gorjului“, moment artistic

În cadrul Galei Turismului Românesc au fost premiate cele mai reprezentative locaţii şi servicii de turism de pe teritoriul României, precum şi instituţiile care au susţinut şi promovat turismul atât la nivel naţional, cât şi internaţional, prin metode clasice, dar şi prin strategii de promovare noi ce s-au bucurat de rezultate nobile.
„Premiile au fost decernate pe zone geografice, reliefând specificul turistic şi rezultatele deosebite ce au marcat industria turistică în zonele respective – turism balnear, montan, tradiţional-rural, litoral, cultural şi de business. Festivitatea a inclus şi momente artistice, unul dintre acestea fiind susţinut de membrii Ansamblului Artistic Profesionist «Doina Gorjului». Ansamblul este unul din ambasadorii judeţului Gorj atât în ţară, cât şi în străinătate. Se cunoaşte faptul că folclorul şi tradiţiile beneficiază de o atenţie specială din partea Consiliului Judeţean şi a autorităţilor publice din judeţ. Avem foarte multe târguri ale meşterilor populari şi festivaluri folclorice care atrag mulţi turişti peste an. Ele vin în completarea ofertei turistice“, a precizat Ion Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS