6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEvaziune fiscală în Strehaia

Evaziune fiscală în Strehaia

Dosarele de evaziune fiscală se intrumentează pe bandă rulantă în judeţul Mehedinţi, iar, ca de obicei, actorii principali sunt cetăţenii de etnie romă din Strehaia şi binecunoscutele lor afaceri fictive. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi spălare de bani de către M.G., de 34 de ani, din localitatea Strehaia. Potrivit anchetatorilor, acesta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Strehaia, în perioada 2008-2013, a înregistrat în evidenţele contabile achiziţii fictive de la mai multe societăţi de pe raza altor judeţe, reprezentând achiziţii mărfuri şi servicii, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 2.000.000 de lei, reprezentând TVA dedus ilegal.
În aceeaşi perioadă, a stabilit cu rea-credinţă valoarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, obţinând, fără drept, sume de bani cu titlu de rambursări, restituiri ori compensări. Tot atunci, bărbatul din Strehaia a efectuat mai multe operaţiuni de ridicare a unor sume de bani din casă şi bancă, în scopul efectuării de plăţi fictive către diferite societăţi comerciale, banii fiind folosiţi în interes personal.
Ancheta este în curs de desfăşurare, iar până acum nu a fost nimeni reţinut, suspecţii fiind ridicaţi doar pentru audieri. De la locuinţa bărbatului, dar şi de la sediul mai multor firme au fost ridicate acte pentru verificări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS