16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljul va avea sală de audiere pentru minori

Doljul va avea sală de audiere pentru minori

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Dolj (DGASPC DOLJ) inaugurează mâine prima sală specializată în audierea minorilor din cadrul unui DGASPC din România. 

Acțiunea face parte din cadrul proiectului “Audis: pentru o mai bună audiere a minorilor”, care are ca obiectiv îmbunătăţirea practicilor existente în România în instrumentarea cauzelor cu minori. Proiectul este coordonat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) și implementat în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), Ministerul Justiţiei (MJ), Ministerul Afacerilor Interne  – Inspectoratul General al Poliției Române (MAI -IGPR), Ministerul Afacerilor Interne – Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANTIP) şi finanţat de Ambasada Franţei în România, Federația „La Voix de l’Enfant”(Franţa), Fundaţia “Terre des hommes”, DGASPC Dolj și DGASPC Cluj.

DGASPC DOLJ  a amenajat o sală de audiere  care întruneşte deopotrivă nevoile psihologice ale copilului şi cerinţele formale pentru realizarea unui interviu legal. În această sală, audierea va fi coordonată de către o echipă de specialişti, formaţi în tehnici de audiere, care au o abordare multi- şi interdisciplinară, asigurând legătura între toţi profesioniştii care intervin în procedura de audiere.

Conform celor mai recente statistici din domeniu, sala din cadrul DGASPC DOLJ va avea lunar, între 50  si 100 de beneficiari minori, implicaţi în proceduri judiciare şi administrative.

Conform datelor furnizate de Ministerul Justiţiei, în semestrul 1 al anului 2013, numărul copiilor (0-18 ani) implicaţi în proceduri judiciare, pe raza judeţelor ţintă ale proiectului coordonat de FONPC a fost de : 407 în judeţul Dolj (din care 367 cauze civile – divorţ cu copii minori şi 40 de minori în conflict cu legea) şi 516 în judeţul Cluj (din care 399 cauze civile- divorţ cu copii minori şi 117 de minori în conflict cu legea).


Editor: Delia Pătru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS