7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStagii gratuite de pregătire profesională pentru tineri

Stagii gratuite de pregătire profesională pentru tineri

Organizaţia studenţească AIESEC Craiova a dat startul înscrierilor în programul „Global Internships“, ce oferă tinerilor stagii profesionale internaționale, care le asigură pregătirea în organizații și companii multinaţionale din diverse ţări. Candidaturile se pot depune până pe 30 aprilie.

Stagiile de pregătire profesională sunt asigurate în domeniile educație, marketing şi management, IT și durează între 3 și 18 luni. Acest program se adresează studenților aflați în an terminal la licență sau master, dar și tinerilor absolvenți care nu au depăşit vârsta de 29 de ani. Pentru a beneficia de un asemenea stagiu, candidaţii trebuie să cunoască o limbă străină la nivel avansat, să aibă și un minimum de experiență în domeniul selectat. Ei vor trece printr-o etapă de interviu. „Tinerii care vor să participe la acest program vor fi selectaţi pe baza unui interviu pentru a le cunoaşte nivelul de pregătire, dar şi motivaţia de a participa la un asemenea stagiu. Pot opta pentru ţări din Europa şi de pe celelalte continente. Practic, după ce trec de interviu vor fi înscrişi pe o platformă unde îşi caută oportunităţi de a pleca în aceste stagii. Nu este un număr limită de studenţi sau tineri care pot fi selectaţi pentru un astfel de program. Cu cât mai mulţi cu atât mai bine“, a precizat Radu Saizu, purtător de cuvânt al organizaţiei AIESEC Craiova.

Tinerii vor fi plătiţi

Pe perioada stagiilor, tinerii care pleacă vor fi plătiţi de companiile la care îşi vor derula activitatea. „Tinerii vor fi priviți și remunerați ca angajați ai companiilor în care vor lucra. Remuneraţia se va face însă în funcţie de durata stagiului. Un student poate beneficia de mai multe stagii, dar cu condiţia ca adunate să nu depăşească 24 de luni“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al organizaţiei AISESC Craiova. Stagiile de intership pentru studenţi se practică din anul 1991. Organizaţia însă are o evidenţă clară a studenţilor din Craiova care au beneficiat de astfel de cursuri de pregătire profesională începând din 1999, fiind înscrişi 99 de tineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS