Acasă Local DNA a dispus începerea urmării penale cu privire la fapte de corupţie...

DNA a dispus începerea urmării penale cu privire la fapte de corupţie săvârşite angajaţi ai unor instituţii publice din judeţul Mehedinţi

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a dispus începerea urmăririi penale în cauza în legătură cu care în această dimineaţă au fost efectuate percheziţii la mai multe sedii de instituţii publice şi societăţi comerciale din municipiile Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Orşova. Potrivit unui comunicat al DNA, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la următoarele infracțiuni: abuz în serviciu contra intereselor publice, trafic de influenţă/ cumpărare de influenţă, folosirea, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din probele administrate în cauză până în acest moment procesual, a rezultat faptul că, în perioada 2012-2013 şi în cursul lunii ianuarie 2014, folosindu-se de influenţa conferită de funcţiile publice deţinute, două persoane din două instituţii publice ale judeţului Mehedinţi au determinat funcţionari din cadrul unor instituţii de interes public din acelaşi judeţ să îndeplinească acte de serviciu în favoarea intereselor personale ale celor doi sau ale apropiaţilor (rude şi patroni de societăţi comerciale de la care obţineau în schimb direct sau indirect foloase necuvenite).

DNA a precizat că informaţii suplimentare vor fi făcute publice atunci când împrejurările vor permite, „raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză”.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version