17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎn Craiova, gunoaiele zac la colţ de stradă

În Craiova, gunoaiele zac la colţ de stradă

\n

Dacă ţările civilizate au ajuns să facă bani şi din gunoi, noi am ajuns să-l ocolim şi să întoarcem capul când îl vedem la colţ de stradă. Nu puţine sunt locurile în Craiova unde  dai cu ochii de depozite de gunoaie, „depozite ilegale“ cum le numeşte operatorul de salubrizare al oraşului, apărute nu se ştie de unde. Nimeni nu vede nimic, nimeni nu ştie nimic, însă gunoaiele apar la colţul străzii, iar societatea de salubrizare ridică zilnic sute de kilograme de gunoi de pe domeniul public. „Există astfel de locaţii: bulevardul Nicolae Romanescu – intersecţie cu fosta staţie Peco, bulevardul Nicolae Romanescu –  intersecţie cu strada Popova, strada Madona – intersecţie cu Câmpia Islaz, strada Ecaterina Teodoroiu – intersecţie  cu Câmpia Islaz, bulevardul Râului – intersecţie cu strada Tecuci, strada Brestei – intersecţie cu strada Poligonului, bulevardul Râului la podul Popoveni, strada Bucovăţ – zonele cimitirelor Evreiesc şi Catolic, bulevardul Ştirbei Vodă. Deşeurile aruncate în locaţiile menţionate se colectează zilnic, iar în zonele respective sunt încheiate contracte pentru preluarea deşeurilor  menajere, cu populaţia care locuieşte la case“, a spus Mihai Saizu, responsabil relaţii cu publicul la SC Salubritate Craiova.
În fiecare cartier al Craiovei sunt astfel de locuri şi mai ales în zonele de case, unde fiecare proprietar ar trebui să aibă un contract pentru ridicarea gunoiului. Concitadinii lipsiţi de bun-simţ nu mai caută să scape de resturile menajere după lăsarea întunericului, ci le deşartă la lumina zilei în colţul străzii. Nu-i sperie nici amenzile de 1.500 de lei pe care le poate aplica Poliţia Locală. Din păcate, directorul Poliţiei Locale, Octavian Mateescu, nu a putut fi contactat pentru a ne preciza cât de vigilenţi sunt subalternii săi în atare situaţii şi câte amenzi au aplicat.
Aceste zone fierbinţi din Craiova sunt atât intersecţii de străzi, cât şi terenuri libere sau trotuare. De-a lungul timpului, angajaţii SC Salubritate SRL Craiova au încercat tot felul de metode, chiar aceea de a introduce o taxă de salubrizare pentru întreaga populaţie a oraşului. Până în acest moment nici una nu a mers, iar operatorul face „voluntariat“ pentru craiovenii care nu şi-au făcut contract cu Salubritatea.

Amenzi usturătoare

Art. 33. „Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între: 500-1500 de lei – pentru persoane fizice şi 1000-2500 de lei – pentru persoane juridice
a) Abandonarea sau depozitarea deşeurilor municipale pe spaţii verzi, căi publice sau în alte locaţii care aparţin domeniului public“.
Art. 33. HCL nr. 319/2009

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS