11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞoferii de tir, obligaţi să încalce legea în Craiova

Şoferii de tir, obligaţi să încalce legea în Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=jtwhyhpcrj0

\n

Şoferii care vin pe DN 56 Calafat – Craiova şi vor să ajungă la Timişoara sunt derutaţi de indicatoarele de la intrarea în oraş. Lucrările pe care Tel Drum SA le execută pe strada Râului îngreunează circulaţia. Firma a fost amendată de poliţie pentru că nu a amplasat indicatoare cu rutele ocolitoare.
Pe 27 martie, un tir înmatriculat în Bulgaria a dărâmat limitatorul de înălţime amplasat la ieşirea spre Calea Bucureşti a pasajului subteran din centrul Craiovei. Potrivit GdS, tirul a acroşat limitatorul de la intrarea în pasaj, dar a reuşit să treacă din cauză că înălţimea acestuia era puţin mai mare de patru metri. Constructorul susţine că înălţimea acestuia este mai mare din cauză că a mai fost lovit de două tiruri care au încercat să treacă prin pasaj, dislocându-l din şuruburile de susţinere. Poliţia a declarat că şoferul va fi amendat cu 170 de lei din cauză că a intrat cu tirul în centrul oraşului. Pornind de la acest incident, reporterii GdS au încercat să afle cum procedează şoferii de tir care vin pe DN 56 Calafat – Craiova, care încearcă să ajungă la Timişoara. La ieşirea din localitatea Podari şi intrarea în Craiova, un prim indicator rutier arată că ruta către Timişoara este pe prima stradă la stânga (strada Râului). Ruta este confirmată de alt indicator de orientare, amplasat în capătul străzii Râului. Sub panou însă, alt indicator semnalizează şoferilor că strada este închisă. Este vorba despre tronsonul de la intrarea în Craiova până la intersecţia străzii Râului cu strada Popoveni, pe care societatea Tel Drum SA execută lucrări de modernizare.

Blocaj în giratoriu

Ajuns în sensul giratoriu de la Peco Romaneşti, şoferul de tir nu ştie cum să procedeze, pentru că nici un indicator nu-l ajută. În aceste condiţii, ajutat probabil şi de GPS, decide să meargă pe următoarea stradă la stânga (bulevardul Nicolae Romanescu), pe care este însă interzis accesul autovehiculelor cu greutatea mai mare de 7,5 tone. Cei care cunosc pe ce tronson este închisă strada Râului aleg această rută în ciuda restricţiilor. La intersecţia de la restaurantul Dunărea, merg pe prima stradă la stânga şi ajung la intersecţia dintre strada Popoveni şi strada Râului. Ulterior, continuă pe strada Râului, până la ieşirea spre Peco Severinului, apoi continuă spre Filiaşi – Drobeta Turnu-Severin şi Timişoara. Şoferii care nu ştiu pe ce tronson este închisă strada Râului ajung cu tirul în centrul oraşului şi încearcă să treacă pe sub pasaj cu el. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj spun că altul ar trebui să fie traseul tirurilor.
„Pentru itinerariul Calafat – Timişoara, un tir trebuie să meargă pe traseul DN 55 Craiova – Bechet – Prelungirea Bechetului – strada Potelu – strada Caracal – bulevardul Decebal – strada Calea Bucureşti – Centura de Nord a municipiului Craiova. Poliţiştii biroului rutier au făcut verificări şi trebuia montate nişte indicatoare care să reglementeze acest itinerariu de deplasare de către executantul lucrărilor. Acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care poliţiştii au luat măsura sancţionării executantului de lucrări, pentru că nu a respectat condiţiile din avizul biroului rutier înainte de a se institui restricţiile de circulaţie. Sancţiunea este de 21 – 100 de puncte de amendă, adică de la 1.785 la 8.500 de lei“, a precizat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Tel Drum SA nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere asupra acestei probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS