11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA jefuit cazinoul în care lucra

A jefuit cazinoul în care lucra

Un craiovean, de 28 de ani, a fost condamnat definitiv la doi ani şi jumătate de închisoare pentru delapidare, fiind acuzat că, în mai 2011, a fugit cu încasările cazinoului în care lucra ca supraveghetor.

Craioveanul Doru Spiridon a fost deferit justiţiei anul trecut, la sfârşitul lunii august, pentru comiterea infracţiunii de delapidare. Procurorii au reţinut în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a tânărului craiovean că, „în calitate de supraveghetor jocuri, având atribuţii privind gestionarea numerarului din casierie, în timpul şi la terminarea programului de lucru din noaptea de 3.05/04.05.2011, a introdus credite virtuale clienţilor cazinoului, fără a încasa banii, şi a sustras banii proveniţi din încasări, producând un prejudiciu în cuantum total de 178.212 de lei“.
În urma anchetei s-a stabilit că Spiridon a fost angajat ca supraveghetor la un cazinou din centrul municipiului Craiova pe 6 ianuarie 2011. În seara zilei de 3 mai, acelaşi an, inculpatul a venit la serviciu, iar în timpul programului, unul dintre clienţi, care juca la aparatele de loterie, l-a rugat să îl crediteze cu suma de 75.000 de lei, bani pe care se obliga să-i aducă a doua zi.  
Doru Spiridon a introdus creditele în valoare de 75.000 de lei, iar la terminarea programului, în dimineaţa zilei 4 mai, a pus toate încasările din acea zi (103.212 lei) într-o plasă şi a plecat. Colegul de serviciu al inculpatului a precizat în faţa anchetatorilor că a văzut când Spiridon a luat banii, însă nu l-a reţinut, mai ales că inculpatul avea în gestiune banii sustraşi.
Procurorii craioveni au dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile, care a arătat că suma totală lipsă pentru data de 4 mai 2011 a fost de 178.212 de lei. Anchetatorii nu au precizat dacă au mai fost recuperaţi banii de la clientul creditat de Spiridon. Acesta din urmă a fost trimis în judecată pe 26 august 2013, iar pe 3 decembrie a fost condamnat de Judecătoria Craiova la cinci ani de închisoare. În plus, instanţa a dispus ca tânărul să achite firmei la care a lucrat suma de 178.212 de lei.
Inculpatul a formulat apel împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova, dosarul fiind trimis judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, instanţa a hotărât să-l condamne pe inculpat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru fapta comisă, sentinţa fiind definitivă.
Doru Spiridon era deja după gratii când a fost condamnat definitiv, tânărul fiind arestat preventiv în decembrie 2013, într-un alt dosar penal, instrumentat de procurorii DIICOT din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS