24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRacordări ilegale la canalizare, depistate cu camera video

Racordări ilegale la canalizare, depistate cu camera video

http://www.youtube.com/watch?v=oa5bIubXeKc

\n

Din luna noiembrie a anului 2012, constructorul Mitliv efectuează lucrări de canalizare în zona Bariera Vâlcii. În noiembrie anul acesta, lucrările ar trebui să se încheie, dar firma întâmpină greutăţi din cauza branşamentelor ilegale la canalizare. Ieri-dimineaţă, constructorul şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale Craiova au mers să debranşeze o gospodărie racordată ilegal pe strada Polovragi, depistată printr-o tehnologie avansată. Situaţia nu este, însă, singulară.

Lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de canalizare executate în zona Bariera Vâlcii sunt preconizate să se încheie pe 1 noiembrie anul acesta. Cu toate astea, constructorul Mitliv întâmpină probleme cu racordările ilegale la canalizare.
Miercuri dimineaţă, reprezentanţi ai firmei şi ai Poliţiei Locale au mers pe strada Polovragi pentru a efectua o debranşare. „Cetăţeanul la care a apărut această problemă – cu toate că l-am avertizat, aşa cum îi avertizăm pe toţi, în momentul când îi întrebăm unde le montăm căminele de racord – a fost atenţionat să nu se cupleze pentru că această canalizare va deveni funcţională abia la 1 noiembrie 2014. Cu toate acestea, şi-a făcut racordul acesta ilegal, fapt pe care l-am constatat când am băgat camera video să filmăm, cum procedăm la terminarea fiecărei străzi. La un moment dat, am sesizat acest racord ilegal, care nu a permis camerei să treacă mai departe. Nu şi l-a recunoscut în primă fază, neştiind că avem probele respective. În momentul când a văzut fotografiile, nu a mai avut nimic de argumentat. Mai grav este faptul că a şi deversat dejecţii în canalizarea noastră, fiind îngreunate lucrările“, a explicat Marius Sorescu, responsabil din partea Mitliv pentru contractul de reabilitare a canalizării.

„Urmează să introducem din nou camerele video“

Situaţia de pe strada Polovragi nu este, însă, singulară. Aceleaşi probleme mai sunt, spre exemplu, pe aleea II Cantonului, str. Jieni sau str. 113. „Nu ştim câţi sunt racordaţi ilegal pe străzile respective, urmează să introducem din nou camerele video. Oamenii  acumulează apa de la maşina de spălat, spre exemplu, în recipiente îngropate, şi pe timp de noapte le evacuează la căminele de racord care sunt montate oficial, dar oamenii nu sunt încă branşaţi. Există riscul să nu mai putem duce la îndeplinire contractul ăsta conform termenelor“, a completat reprezentantul Mitliv, care a explicat că o debranşare de genul acesta poate dura şi o jumătate de zi.
Cetăţeanul care locuieşte în gospodăria de pe strada Polovragi, D.V., susţine că are aprobări de la primărie şi că un anumit inginer nu a vrut să îl racordeze în locul specificat de el în urmă cu ceva timp. Mai mult, el susţine că dejecţiile deversate în canalizare nu provin de la el. Reprezentanţii poliţiei, prezenţi la faţa locului pentru a asigura buna desfăşurare a intervenţiei, au explicat că, în perioada următoare, va fi luată o decizie în ceea ce priveşte sancţionarea celor branşaţi ilegal.
Reprezentantul Mitliv a mai adus în atenţie faptul că „din câte ştim, a fost întocmit un dosar penal în situaţia aceasta. Mai mult, a mai apărut şi fenomenul că acel cămin de racord – noi având lotul – provine tot din materialele pe care le folosim noi. Urmează să vedem cum şi în ce împrejurări a ajuns acest cămin la dânsul. Se pare că ar fi chiar două, pentru că mai are unul în interior. Dacă nu are formele legale, înseamnă că e suspect şi de furt“, a conchis Sorescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS