12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSprijiniţi-o pe Amy

Sprijiniţi-o pe Amy

Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum a dus la un tragic accident de circulaţie în noaptea de 8 spre 9 martie, pe pasajul suprateran, din Craiova. Un tânăr şi-a pierdut viaţa, iar Andreea Iliescu, Amy, cum îi spun prietenii, printr-o minune, a supravieţuit. Rănită grav, tânăra a suferit deja o serie de intervenţii chirurgicale, însă mai este mult până să ducă o viaţă normală. Urmează perioada de recuperare, motiv pentru care are nevoie de susţinere financiară.

Andreea Iliescu este studentă în anul III la Sociologie. Până în urmă cu câteva săptămâni era plină de viaţă, avea planuri mari pentru perioada următoare, visa să devină stewardesă, să aibă şansa să călătorească. Chiar în această săptămână urma să aibă interviul de selecţie o mare companie aeriană. Promisese prietenilor că îi va suna din fiecare ţară în care va ajunge şi că îi va invita să o viziteze.
A fost nevoie însă de o clipă de neatenţie, iar viteza excesivă pe carosabilul umed i-a împins la o nenorocire. (Cu viteză spre moarte pe pasajul suprateran; http://www.gds.ro/Eveniment/2014-03-10/Cu+viteza+spre+moarte+pe+pasajul+suprateran&hl=andreea%20iliescu&tip=toate). A scăpat ca prin minune cu viaţă, iar de aproape trei săptămâni are dureri insuportabile. Au fost zile în care a rezistat doar datorită calmantelor. A fost supusă deja la numeroase intervenţii chirurgicale din momentul în care a fost internată la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“ din Bucureşti. Mama Andreei nu s-a despărţit de fată nici o secundă din momentul accidentului. „Săptămâna trecută, Andreea a fost operată la coloană, apoi la membre şi la bazin. I-au fost introduse tije la mâini, plăcuţă la antebraţ, tije la şold, tibie şi tije şi şuruburi la coloană. În numai un an, urmează noi intervenţii chirurgicale. Toate aceste tije trebuie scoase, mai puţin cea de la coloană care, potrivit medicilor, trebuie să rămână o viaţă. De vineri, 21 martie, după ultimele intervenţii chirurgicale are stări febrile. Medicii ne-au asigurat că este ceva firesc, este o reacţie a organismului în urma tuturor operaţiilor suferite într-un timp atât de scurt. Este conştientă, vorbeşte, mănâncă, iar medicii ne-au spus că până de Crăciun, Andreea va putea duce o viaţă absolut normală“, a povestit Lăcrămioara Iliescu, mama Andreei.
Pentru Andreea urmează o perioadă grea de recuperare, dar, până atunci, va trebui să stea la pat cel puţin două luni şi jumătate. Apoi, a primit recomandarea că alte şapte luni trebuie să urmeze şedinţe de recuperare într-o clinică specializată. Are nevoie de masaj, gimnastică şi terapie specifică. Pentru ca toate aceste şedinţe de recuperare să fie posibile, Andreea Iliescu are nevoie de sprijinul nostru.

Cum s-a întâmplat nenorocirea

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, accidentul de circulaţie s-a produs din cauza vitezei excesive. Daniel Pricină, de 23 de ani, din comuna doljeană Cârcea, în timp ce conducea un autoturism Daewoo Nubira pe pasajul suprateran, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcţiei, a lovit parapetul pasajului de pe partea dreaptă, apoi autoturismul a fost proiectat într-un stâlp din beton al reţelei electrice.

Cum să o ajutăm pe Andreea

Toţi cei care doresc să o ajute pe Andreea să îşi împlinească visul şi să poată merge din nou pot face donaţii în contul Ro76RZBR0000060015625143 deschis la Raiffeissen Bank, deschis pe numele mamei, Lăcrămioara Iliescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS