3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBlocaj pe strada Râului

Blocaj pe strada Râului

http://www.youtube.com/watch?v=6U3qH50p7HU

Patronii firmelor din zonă au protestat vineri împotriva deciziei de închidere totală a străzii, pentru modernizări. Dacă strada este închisă total, afacerile patronilor şi locurile de muncă ale celor 800 de salariaţi sunt în pericol, spun aceştia.

Închiderea pentru modernizări a străzii Râului din Craiova a declanşat deja nemulţumirea patronilor care au firme în zonă. Aceştia spun că Primăria Craiova a decis închiderea totală a străzii, pe tronsonul Popoveni – bulevardul Nicolae Romanescu, împingându-i la faliment. „În mai 2013, am primit o înştiinţare de la primărie că strada va intra în reparaţii. La acea scrisoare a primăriei, am făcut o sesizare din partea a 18 agenţi economici care ar putea fi afectaţi de închiderea străzii. La acea sesizare, am primit un răspuns în data de 3 iunie 2013, prin care eram asiguraţi că se încearcă să ni se asigure accesul pe strada Râului în condiţii de şantier. Am crezut că aceasta presupune închiderea străzii pe un sens, astfel încât activitatea firmelor noastre să nu fie închisă complet, ci doar puţin perturbată. Acum trei săptămâni, văzând deja firmele care o să lucreze aici, am luat legătura cu ei şi am înţeles că există o dispoziţie ca toată strada Râului să fie închisă. În 28 februarie, am făcut o nouă sesizare. Astăzi (ieri – n.r.), fără să primim nici un răspuns la ultima sesizare, strada a fost închisă total, nu parţial“, a povestit Sorin Segall, reprezentantul Rokor Trading SRL (service auto). Protestatarii au mai spus că au strâns deja 11 semnături de la firmele din zonă pentru a chema primăria la mediere la începutul săptămânii viitoare. „Este o chemare la mediere care sper să aibă loc marţi. Să stabilim în scris, nu doar verbal, cum o să decurgă lucrurile. La începutul acestei săptămâni, colegii mei au vorbit cu constructorul, stabilindu-se verbal că închiderea va fi doar parţială. Înţelegerea verbală nu este respectată. Nu avem cu cine să luăm legătura, nu putem să dăm de doamna primar“, a mai spus Sorin Segall. Potrivit patronilor din zonă, 800 de salariaţi lucrează la firmele afectate de închiderea străzii. Locurile lor de muncă ar fi în pericol, odată cu afacerile patronilor.
„Am vorbit cu dl Iancu de la Programe, ni s-a promis că nu vor lucra decât pe o bandă de circulaţie. Astăzi ne-am trezit că au venit şi au pus semnele de interdicţie. ,,,,,,poate intra şi ieşi decât cu acceptul celor de la Poliţia Comunitară, aşezaţi în capătul dinspre bulevardul Romanescu. Avem linii de credit, avem rezervoarele pline de carburant, nu ştiu cine ne va plăti aceste daune“, a spus, la rândul său, Emil Bazgu, reprezentantul Mina Interserv SRL (staţie de distribuţie carburanţi). Reprezentanţii Primăriei Craiova nu au fost de găsit pentru un punct de vedere asupra acestei probleme. La sediul primăriei, am aflat că programul de lucru se termină vinerea în jurul orei 14.00, iar purtătorul de cuvând nu a putut fi găsit nici pe telefonul mobil.

Poliţia Rutieră şi-a dat şi ea acordul

Închiderea totală a tronsonului Popoveni – bulevardul Nicolae Romanescu a primit acordul Biroului Poliţiei Rutiere Craiova, după cum a declarat inspectorul Sorin Gae, totodată reprezentant al Poliţiei în Comisia de Sistematizare a Circulaţiei din cadrul Primăriei Craiova. „Firma Tel Drum a prezentat managementul de trafic avizat de primărie pentru închiderea acelui tronson de drum, iar Poliţia Rutieră şi-a dat şi ea acordul. Din câte am înţeles, drumul a fost blocat pe jumătate”, a spus Gae. Întrebat de ce poliţia nu a dispus închiderea doar pe un sens pentru a permite firmelor să-şi continue activitatea, inspectorul Sorin Gae a precizat că decizia închiderii totale a străzilor s-a luat şi în cazul lucrărilor la cele două pasaje, suprateran şi subteran, precum şi în cazul străzii Pelendava. Gae a mai spus că poliţia ia decizia închiderii doar pe un sens atunci când este pusă în pericol siguranţa circulaţiei. În plus, inspectorul a spus că strada este îngustă şi că închiderea doar pe un sens ar fi dus la îngreunarea lucrărilor. „O să mai discutăm cu primăria şi cu reprezentanţii constructorului pentru a vedea ce se poate face“, a concluzionat Gae.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS