13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBănia, în competiţia pentru Capitala Earth Hour 2014

Bănia, în competiţia pentru Capitala Earth Hour 2014

Craiova s-a înscris, alături de alte 12 oraşe din România, în Competiţia pentru Capitala Earth Hour 2014, organizată la nivel naţional de WWF (World Wide Fund for Nature)- România, în cadrul campaniei anuale oficiale Earth Hour (Ora Pământului).
Echipa de campanie din Bănie este formată din Asociaţia Studenţilor de la Facultatea de Fizică din Craiova (ASFFC), Asociaţia Junior Chamber International Craiova, Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova, Departamentul de Fizică – Universitatea din Craiova, mai multe şcoli şi colegii. Aceştia şi-au propus un program bogat, care include dezbateri, sondaje şi acţiuni de conştientizare, campanii de informare, lecţii de astronomie şi observaţii astronomice.
Oraşul care se va remarca prin acţiuni variate şi cu impact în comunitate şi cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour din 29 martie va câştiga titlul de Capitală Earth Hour, cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, care continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituţii, organizaţii şi cetăţeni într-o nouă oportunitate de a-şi arăta preocuparea pentru mediu şi capacitatea de mobilizare.
Earth Hour se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment în oraşul Sydney. În prezent, Earth Hour coalizează o comunitate globală de peste două miliarde de oameni.
Oraşele înscrise în competiţie alături de Craiova sunt: Adjud, Baia Mare, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Bucureşti, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Salonta, Satu Mare, Sighişoara şi Tulcea.
Mirela Marinescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS