12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Carpen, acuzat că a sechestrat un... poliţist

Primarul din Carpen, acuzat că a sechestrat un… poliţist

Un agent de la Postul de Poliţie al comunei doljene Carpen îl acuză pe Ştefan Vasilca, primarul din localitate, că i-a blocat Loganul şi nu l-a lăsat să plece din satul Cleanov timp de două ore.
Incidentul în care au fost implicaţi agentul Remus Barbu şi primarul Ştefan Vasilca a avut loc în urmă cu o lună, în seara zilei de 17 februarie, însă a „transpirat“ abia la sfârşitul săptămânii trecute.
Pe 17 februarie, în jurul orei 17.00, agentul Remus Barbu a plecat cu Loganul de serviciu în satul Cleanov, pentru a audia o persoană. L-a însoţit agentul-şef Nicuşor Lăcreţeanu, care s-a oferit să-l ajute, deşi terminase serviciul.
Poliţiştii au lăsat maşina pe strada Baltacului, orientată spre o uliţă înfundată, în dreptul unei gospodării, apoi s-au dus până la locuinţa persoanei care urma să fie audiată.
După ce au terminat, Lăcreţeanu a plecat pe jos, iar agentul Barbu s-a dus să-şi ia Loganul parcat câteva zeci de metri mai departe, însă nu a putut să plece pentru că maşina fusese blocată de autoturismul primarului, care era condus de soţia acestuia, Lavinia Vasilca. A început scandalul, care s-a încheiat după aproximativ două ore. Între timp, primarul comunei, care i-a reproşat agentului că s-a urcat băut la volanul Loganului de serviciu, a chemat mai multe persoane şi nu l-a lăsat pe poliţist să plece până când nu au ajuns poliţiştii din Craiova.
După ce au ajuns poliţiştii din Craiova, atât primarul, cât şi agentul au mers la Postul de Poliţie Carpen, unde ambii au fost testaţi cu aparatul etilotest. Dacă în cazul agentului Barbu rezultatul a fost negativ, în cazul primarului a indicat o alcoolemie de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Agentul Barbu a făcut un raport în care a povestit cele întâmplate: „…în urma acţiunilor desfăşurate de primarul comunei Carpen împreuna cu soţia sa, precum şi alte persoane pe care le-a chemat în ajutorul său, eu m-am simţit ameninţat şi mi-au produs o temere reală pentru siguranţa mea, fiind sechestrat în acea zonă timp de două ore. Prin aceste acte, primarul a subminat autoritatea poliţiei fără nici un motiv şi a stricat iremediabil imaginea Poliţiei Române în comuna Carpen“.

Primarul spune că „ţinta“ era alt poliţist    

Întrebat despre cele întâmplate în seara zilei de 17 februarie, primarul Ştefan Vasilca a explicat că, de fapt, încerca să-l prindă conducând băut pe agentul-şef Lăcreţeanu, care le face probleme sătenilor. „Au fost doi poliţişti, dar Lăcreţeanu, care era băut, a plecat. Acesta le face numai probleme oamenilor din comună. Le varsă găleţile cu brânză în târg, le ia caserolele cu mici şi le dă amenzi peste amenzi. Oamenii reclamă că li s-au furat copaci din pădure, iar el îi amendează tot pe ei. Spun că se duc să ia vreascurile rămase, iar el îi pândeşte şi îi amendează. Mai multe amenzi au fost contestate în instanţă şi trei oameni au câştigat deja“, a spus primarul Vasilca. De asemenea, edilul s-a mai plâns că poliţistul i-a făcut o pagină falsă pe o reţea de socializare.
La rândul lor, reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, pe 27 februarie, dosarul întocmit în acest caz a fost trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, unde procurorii urmează să stabilească dacă vor dispune sau nu începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de ultraj. Soţia primarului, Lavinia Vasilca, a fost sancţionată cu amendă contravenţională pentru staţionare neregulamentară.
Poliţiştii IPJ Dolj au mai precizat pentru GdS că, în prezent, agentul Remus Barbu nu mai lucrează la Postul de Poliţie Carpen. A fost transferat la cererea sa la Postul de Poliţie Pleşoi. De asemenea, IPJ Dolj a precizat că împotriva agentului-şef Nicuşor Lăcreţeanu nu a fost depusă nici o plângere, motiv pentru care poliţistul nu a fost cercetat disciplinar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS