Acasă Local Medicul Anuşca, condamnat cu suspendare

Medicul Anuşca, condamnat cu suspendare

Dan-Nelu Anuşca, medic ortoped la Spitalul de Urgenţă Craiova şi conferenţiar la Universitatea de Medicină şi Farmacie, a fost arestat preventiv în octombrie 2012, iar după două săptămâni a şi fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.
Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie au fost sesizaţi, pe 15 octombrie, de sora unei paciente a medicului Anuşca. Aceasta a povestit că a reuşit să-l „supere“ pe doctor după ce îi dăduse numai 800 de lei pentru o intervenţie chirurgicală. Femeia a spus că, pe 15 octombrie, în jurul prânzului, Dan-Nelu Anuşca a intrat în salonul în care era internată sora sa şi i-a reamintit că trebuie să suporte contravaloarea materialelor medicale ce vor fi folosite la intervenţia chirurgicală, valoarea acestora fiind de 400 de euro. Pacienta a întrebat cât trebuie să mai dea în afara celor 400 de euro, iar medicul i-a răspuns că nu cere nimic. „În momentul în care pacienta i-a dat suma de 400 de lei, inculpatul a devenit nervos, întrebând-o dacă «îl ofensează». În acel moment, a intervenit şi prietenul pacientei, care i-a mai dat 400 de lei, după care inculpatul i-a întrebat pe cei doi dacă această sumă este tot ceea ce pot ei oferi“, au consemnat procurorii doljeni în rechizitoriu. Ulterior, cazul a fost preluat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care, în dimineaţa zilei de 16 octombrie, cu ajutorul ofiţerilor Anticorupţie, a organizat flagrantul. Denunţătoarea a venit cu suma de 1.200 de lei, iar procurorii i-au mai dat 400 de euro, toate bancnotele fiind marcate cu inscripţia „MITĂ“. În jurul orei 9.00, denunţătoarea s-a dus la spital, iar în salonul în care era internată sora sa l-a găsit pe medicul Anuşca. Şi-a cerut scuze în numele surorii sale şi a prietenului acesteia pentru că l-au supărat, oferindu-i o sumă aşa de mică, şi l-a rugat să spună câţi bani trebuie să dea pentru ca operaţia să decurgă bine. Anuşca a răspuns: „Dacă vreţi, îmi daţi, dacă nu, nu-mi daţi, eu fac să fie bine“, iar în final a băgat în buzunarul halatului cei 1.200 de lei şi 400 de euro, apoi a ieşit din salon. După câteva minute, în cabinetul medical au intrat anchetatorii, care au găsit asupra medicului Anuşca banii marcaţi.
Anul trecut, la începutul lunii mai, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe inculpat la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, pedeapsă din care au fost scăzute cele cinci luni petrecute de medic în arest.
Sentinţa tribunalului a fost atacată cu apel de inculpat, iar vineri, Curtea de Apel Craiova a admis acţiunea dr. Dan-Nelu Anuşca şi l-a condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version