8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjArest la domiciliu pentru Bucurescu şi Râmescu

Arest la domiciliu pentru Bucurescu şi Râmescu

Judecătoria Târgu Jiu a emis ieri mandate de arestare la domiciliu pentru 30 de zile pentru primarul comunei gorjene Slivileşti, Sorin Bucurescu, şi pentru omul de afaceri motrean Mihai Râmescu. Interesant este că la instanţa de judecată nu au mai ajuns Maria Râmescu, soţia afaceristului din Motru, respectiv Alexandra Loghin, referent în cadrul biroului Urbanism, din Primăria Slivileşti. Anchetatorii au decis că ancheta poate continua şi cu cele două femei în stare de libertate şi au stabilit că nu se impune emiterea de mandate de arestare preventivă. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat în ceea ce îi priveşte pe Mihai Râmescu şi pe Sorin Bucurescu. Cei doi au fost prezentaţi după ora prânzului la Judecătoria Târgu Jiu, unde au început audierile.

Afectat de noaptea de arest

Cel mai afectat de noaptea petrecută în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj a fost Mihai Râmescu, în timp ce primarul Sorin Bucurescu părea să îşi fi păstrat cumpătul, mai ales că declarase cu o zi în urmă că se aşteaptă să fie reţinut de organele de anchetă. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au anunţat ieri că împotriva celor patru inculpaţi a fost dispusă începerea urmăriri penale, în dosarul privind exproprierea unui teren pe care se afla construită o clădire, care aparţinea familiei Râmescu. În schimbul imobilului, care nu ar fi fost ridicat cu autorizaţie de construire, familia omului de afaceri din Motru a primit de la fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia suma de 600.000 de lei. Casa şi terenul se aflau în apropierea carierei miniere din zona Slivileşti. Tranzacţia a avut loc în anul 2010. „Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Sorin Bucurescu și Alexandra Loghin, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și fals intelectual, și față de Maria și Mihai Râmescu, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și participație improprie la fals intelectual“, a declarat procurorul Doruța Moga, purtătorul de cuvânt al Parchetului Local Târgu Jiu.

Cel mai bogat afacerist din Motru

Mihai Râmescu este considerat cel mai bogat om de afaceri din Motru. Acesta a organizat anul trecut o nuntă cu fast pentru fiica sa. De la nuntă i s-a tras şi conflictul în care a intrat cu şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Viorel Caragea. Nuntaşii au ajuns cu hora în stradă şi ar fi îngreunat trecerea unei ambulanţe care se afla în misiune. De aici s-a ajuns la proteste de stradă, sancţiuni, un dosar penal şi chiar greva foamei în care a intrat omul de afaceri Râmescu, care a început să fie chemat în faţa organelor de anchetă pentru a oferi lămuriri în legătură cu anumite afaceri pe care le-a făcut. Primarul din Motru, Dorin Hanu, s-a declarat surprins de reţinerea omului de afaceri, care are mai multe firme în localitate cu zeci de angajaţi. „Chiar nu se aştepta nimeni din Motru la aşa ceva. Nici eu, nici locuitorii. Eu nu ştiu ce s-a întâmplat şi nu cunosc speţa ca să pot să mă pronunţ. Nu ne aşteptam să se întâmple aşa ceva“, a spus Dorin Hanu, edilul din Motru. La rândul său, Marian Rotaru, edilul din Leleşti, a precizat că justiţia trebuie să îşi facă datoria, indiferent dacă este vorba de reprezentanţii primăriei sau de familia omului de afaceri, şi să scoată la lumină adevărul. „E greu de crezut că primarul a putut să se implice în aşa ceva. Este o treabă comună şi clară când vine vorba de eliberarea autorizaţiei de construire. Poate a făcut o greşeală. Cine ştie ce s-a întâmplat, dar probabil că procurorii ştiu cel mai bine“, a precizat Rotaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS