13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞcoala cu zero promovaţi la simulare - eşec anunţat

Şcoala cu zero promovaţi la simulare – eşec anunţat

http://www.youtube.com/watch?v=jl0VnIsnNCk

La Şcoala Gimnazială „Anton Pann“ din Craiova, nici un elev nu a obţinut nota 5 la simularea evaluării naţionale. La această unitate de învăţământ nu este vorba de o situaţie accidentală. Şi la examenele din vara anului trecut, procentul de promovare a fost tot zero. Managerul şcolii spune că elevii sunt dezinteresaţi să promoveze examenele.

Dacă pentru mulţi eşecul pe linie al elevilor de la Şcoala Gimnazială „Anton Pann“ la simularea evaluării naţionale ridică semne de întrebare, pentru cadrele didactice nu pare o surpriză, rezultatele fiind chiar anticipate. Managerul şcolii a declarat pentru GdS că eşecul este cauzat de faptul că elevii sunt dezinteresaţi de examene.
„La una dintre probe au fost 15 elevi şi la cealaltă 16. Cât despre rezultate că sunt aşa de slabe, ar trebui să-i întrebăm pe ei. Pur şi simplu nu-i interesează. Chiar i-am rugat: «Citiţi cu atenţie», «Eu ştiu», «Sunt convinsă că ştiţi», dar au refuzat să scrie. Sunt dezinteresaţi de examene, pentru că au locurile asigurate la licee şi ăsta e unul dintre motivele pentru care nu vor să înveţe. Alţii spun că merg la şcoli profesionale şi nu au nevoie de astfel de evaluări naţionale. Drept dovadă, mulţi nici nu au participat la simulare“, a declarat Mariana Becherescu, directoarea Şcolii „Anton Pann“.
Potrivit directoarei, cea mai mare notă la simularea de la limba şi literatura română a fost 4,10 şi a fost obţinută de o  elevă care nu s-a mai prezentat la matematică, disciplină la care cel mai mare punctaj a trecut puţin peste 3.

Elevii stau pe geam
la ore

Conform precizărilor Ministerului Educaţiei, după afişarea rezultatelor la simulări la şcolile cu procente mici de promovabilitate se vor face planuri pentru remedierea situaţiei. La Şcoala „Anton Pann“, directoarea spune că aceste planuri se fac teoretic, dar sunt foarte puţin puse în practică pentru că elevii sunt dezinteresaţi.
„În permanenţă facem planuri remediale ca să recuperăm materia atunci când nu au fost la şcoală, pentru că interesul este foarte scăzut. Nici părinţii nu sunt interesaţi. La şedinţa pentru discutarea rezultatelor nu a participat nici unul, în condiţiile care au semnat că vor veni“, a mai spus directoarea unităţii de învăţământ.
Odată ce am părăsit unitatea şcolară, deşi erau cursuri, la una dintre clase câţiva elevi erau pe geam nesupravegheaţi. Unul mânca mere şi încerca să stea de vorbă cu trecătorii.

ISJ anunţă scăderea calificativelor pentru profesori

Rezultatele de la simularea evaluării naţionale au fost subiect de discuţie şi ieri la şedinţa cu directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar, organizată la Inspectoratul Şcolar Dolj. Cazul Şcolii „Anton Pann“ din Craiova nu este singular. În judeţ tot cu zero promovaţi sunt şi şcolile de la Vela şi Vârtop, iar mai bine de jumătate din unităţile de învăţământ au promovabilitate sub 50%. S-a stabilit astfel să se recurgă la ore suplimentare de pregătire a elevilor, care vor fi monitorizate de inspectorii şcolari.
„Rezultatele la simulări vor fi dezbătute la nivelul şcolilor de profesori şi părinţi, dar şi la cercurile pedagogice. Se vor stabili inspecţii tematice pentru monitorizarea acestor planuri remediale şi a celor de pregătire suplimentară în unităţile care au procente sub media la nivel naţional. Trebuie să se urmărească realist pregătirea elevilor. Şi în acest sens se va face o analiză între media pe semestrul I şi rezultatele la aceste simulări. Sperăm astfel ca în vară să obţinem rezultate mai bune“, a declarat inspectorul şcolar Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. În cazul în care nu se vor obţine îmbunătăţiri, inspectorii şcolari spun că ar putea fi penalizaţi profesorii.
„În urma rezultatelor de la simularea evaluării naţionale, cu siguranţă că la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ se va face o analiză pertinentă şi, atunci când se vor da calificativele profesorilor, se vor lua în calcul şi notele de la examenele naţionale“, a mai spus Mihăiţă Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS