16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Depistaţi pescuind fără autorizaţie legală

Dolj: Depistaţi pescuind fără autorizaţie legală

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat ieri o ambarcaţiune pescărească în care se aflau doi cetăţeni români care pescuiau fără autorizaţie legală  folosind  două plase de tip setcă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au observat pe direcţia km fluvial 729, o ambarcaţie pescărească cu două persoane ce verificau două plase de tip setcă amplasate pe luciul de apă al fluviului Dunărea.
În urma verificărilor efectuate au stabilit că cei doi sunt cetăţenii români, în vârstă de 25, respectiv 33 de ani, care pescuiau fără autorizaţie legală, iar ambarcaţiunea era condusă fără certificat de capacitate.
Ambarcaţiunea cu motor în valoare de 7.500 de lei şi instrumentele de pescuit în valoare de 100 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar persoanelor în cauză li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de nedeţinerea autorizaţiei de pescuit comercial şi conducerea unei ambarcaţii de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS