11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Arme deţinute fără drept ridicate de poliţişti

Dolj: Arme deţinute fără drept ridicate de poliţişti

Lucrători ai Postului de Poliţie Desa, judeţul Dolj, au depistat ieri un tânăr de 28 de ani, din localitate, care deţinea la domiciliu, fără drept, o armă neletală de tir cu aer comprimat, calibru 5,5 mm, fără muniţie.
Cu prilejul audierilor acesta a declarat că arma a fost achiziţionată din Spania de către un vecin al acestuia, de unde ulterior a cumpărat-o. Cerceările sunt continnuate de către poliţişti, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, iar arma a fost ridicată în vederea cercetărilor.
Tot ieri, lucrători ai Biroului Arme Exploziv Substanţe Periculoase au efectuat o acţiune pe linia verificării modului în care sunt păstrate şi asigurate  armele deţinute legal.
Poliţiştii au depistat în cadrul activităţilor desfăşurate doi bărbaţi, ambii de 64 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, Dolj, cărora le expirase valabilitatea permiselor de armă, aceştia nedepunând armele şi muniţia aferentă la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii acestora.
În cauză s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar armele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS