15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcuzaţi de proxenetism în Italia, prinşi în Craiova

Acuzaţi de proxenetism în Italia, prinşi în Craiova

Trei tineri din municipiul Craiova au fost ridicaţi de ofiţerii  Serviciului de Investigaţii Criminale în cursul zilei de maţi, în baza unor mandate europene de arestare emise pe numele lor de autorităţile italiene.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, marţi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de colegii de la Secţia 6 şi de o echipă a Serviciului de Acţiuni Speciale, au pus în executare trei mandate europene de arestare. Cele trei persoane – Cristian Tică, de 26 de ani, Florian Creţu, de 29 de ani, şi Sorin Berbecel, de 34 de ani, toţi din Craiova, erau căutaţi de autorităţile judiciare italiene, care au emis mandate europene de arestare pe numele lor pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de stupefiante şi proxenetism, fapte pedepsite cu închisoarea între 8 şi 20 de ani.
Oamenii legii din Italia au reţinut că, în perioada iunie-decembrie 2012, cei trei, împreună cu craioveanul Costel Dincă, de 23 de ani, ar fi constituit un grup infracţional şi ar fi traficat tinere din România în Italia, pe care le-au obligat să practice prostituţia pe teritoriul acestui stat.  
Şi pe numele lui Costel Dincă a fost emis un mandat european de arestare, însă, în prezent, acesta este încarcerat la Penitenciarul Pelendava, unde execută o pedeapsă de patru ani de puşcărie pentru ultraj contra bunelor moravuri şi lovire.
După ce au fost ridicaţi de poliţişti, cei trei craioveni au fost audiaţi de un procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis pe numele lor ordonanţe de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie duşi la Curtea de Apel Craiova pentru punerea în executare a mandatelor europene de arestare.
Tot în cursul zilei de marţi, în acelaşi timp cu acţiunea poliţiştilor doljeni, oamenii legii din Bari (Italia), au acţionat pentru identificarea celorlalţi membri ai grupării de proxeneţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS