22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei cămine studenţeşti vor fi reparate complet

Trei cămine studenţeşti vor fi reparate complet

http://www.youtube.com/watch?v=iqfX5R6jTUo

\n

Universitatea din Craiova a prevăzut bani pentru reparaţii capitale la trei cămine studenţeşti. Una dintre unităţile de cazare vizată de investiţii a fost renovată, dar are nevoie de reparaţii pentru că la ultimul etaj apar frecvent infiltraţii în camere.

Lucrările de reparaţii capitale vizează, în primul rând, grupurile sanitare de la Căminele 1 şi 2 din complexul Agronomie, care sunt foarte vechi. Acestea se găsesc pe holuri, iar la unele apa curge continuu atât la chiuvete, cât şi la duşuri. Din această cauză, pe tavane sunt infiltraţii şi pe alocuri şi igrasie, cu toate că la începutul fiecărui an universitar se fac reparaţii. Investiţiile nu vor include băile din camerele studenţilor. „Sunt cămine foarte vechi, cu grupuri sanitare la comun, la care nu s-au mai făcut investiţii capitale din anul 1995. Lucrările din acest an vor viza shimbarea faianţei, va fi pusă gresie. De asemenea, vor fi schimbate toate obiectele sanitare şi vom moderniza şi duşurile“, a declarat Emil Staicu, şef Serviciu cămine şi cantine din cadrul Universităţii din Craiova. Cele două cămine studenţeşti sunt incluse la gradul III de confort, studenţii fiind taxaţi cu 135 de lei pe lună dacă sunt la buget şi 185 de lei, dacă sunt înscrişi la cursurile cu taxă.

Infiltraţii la Căminul nr. 12

În reparaţii va intra şi Căminul nr. 12, unitate de cazare din Complexul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport renovată în urmă cu câţiva ani. Reprezentanţii administraţiei căminelor spun însă că de la început la această clădire au fost probleme cu infiltraţiile de apă. „An de an, am avut probleme la Căminul nr. 12 cu infiltraţiile care au apărut în camerele studenţilor şi asta pentru că apa nu se scurge cum trebuie“, a mai declarat Emil Staicu. De altfel, administratorul căminului a precizat că imediat după ce s-a topit zapadă au fost chemaţi muncitori pentru a face reparaţii în camerele studenţilor. Căminul este încadrat la gradul I de confort, iar chiria lunară este de 195 de lei pentru studenţii de la buget şi 245 de lei pentru cei de la învăţământul cu taxă.
Pentru toate reparaţiile de amploare, Universitatea din Craiova a alocat suma de 1.100.000 de lei din bugetul propriu. Reparaţiile capitale vor fi realizate din vară pentru noul an universitar, odată cu igienizările care sunt prevăzute la toate unităţile de cazare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS