17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Medicii ginecologi arestaţi pentru şpagă şi-au recunoscut faptele

Gorj: Medicii ginecologi arestaţi pentru şpagă şi-au recunoscut faptele

Cei trei medici ginecologi de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, arestaţi la începutul anului pentru că ar fi luat bani de la pacientele lor, au recunoscut astăzi faptele de care sunt acuzaţi, informează realitatea.net. Şeful Secţiei Obstetrică Ginecologie, Aurelian Dobran, medicul ginecolog Dana Uţupanu şi medicul anestezist Grigore Dinu au declarat, în faţa judecătorului de caz de la Tribunalul Gorj, că recunosc şi regretă faptele pentru care au fost trimişi în judecată. Cei trei au pledat vinovat şi au cerut să fie judecaţi în baza probelor existente la dosar, după ce, la începutul procesului, magistratul de caz, Laura Mihaela Sarcină, le-a pus în vedere că tot ceea ce declară poate fi folosit împotriva lor pe parcursul procesului.

Medicii au povestit, pe rând, cum au fost primiţi banii de la soţii pacientelor pe care le-au ajutat să nască prin operaţii de cezariană, toţi trei menţionând că nu au cerut nimănui nici un leu, dar că au primit diferite sume, acestea fiindu-le „vârâte” în buzunare. Cadrele medicale au precizat, de asemenea, că nu au condiţionat niciodată actul medical de primirea unor sume de bani.

Toţi cei trei medici au menţionat că înainte de cele două intervenţii chirurgicale care au fost monitorizate de organele de urmărire penală, în baza autodenunţurilor făcute de către soţii pacientelor, avuseseră pe masa de operaţie şi alte paciente, neprecizând dacă primiseră sau nu bani şi în aceste cazuri. Fiecare dintre cadrele medicale a afirmat de mai multe ori pe parcursul audierilor că recunoaşte învinuirile ce-i sunt aduse, medicii menţionând că încă din momentul intrării poliţiştilor şi procurorilor în incinta spitalului au recunoscut că primiseră bani de la soţii pacientelor, lucru care este consemnat şi în rechizitoriul înaintat de anchetatori către Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS