14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCu viteză spre moarte pe pasajul suprateran

Cu viteză spre moarte pe pasajul suprateran

-

Un tânăr de 23 de ani şi-a pierdut viaţa, iar prietena sa de 21 de ani a fost rănită grav, în urma unui accident rutier produs sâmbătă noaptea, pe pasajul suprateran din centrul municipiului Craiova.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, accidentul de circulaţie s-a produs în jurul orei 2.00, din cauza vitezei excesive. Din primele cercetări ale poliţiştilor de la rutieră s-a stabilit că Daniel Pricină, de 23 de ani, din comuna doljeană Cârcea, în timp ce conducea un autoturism Daewoo Nubira pe pasajul suprateran, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcţiei, a lovit parapetul pasajului de pe partea dreaptă, apoi autoturismul a fost proiectat într-un stâlp din beton al reţelei electrice.
La locul accidentului a fost trimisă o ambulanţă SMURD, însă medicii nu au putut face nimic pentru şoferul de 23 de ani, care murise pe loc în urma impactului violent cu stâlpul de beton. Pasagera de pe locul dreapta faţă al maşinii, Andreea Iliescu, de 21 de ani, din Craiova, prietena şoferului, a fost rănită grav în urma accidentului şi a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit mai multe traumatisme, printre care şi unul de coloană.
Oamenii legii spun că responsabil pentru producerea accidentului este şoferul decedat, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, asfaltul fiind umed. „Din primele cercetări ale poliţiştilor ajunşi la faţa locului s-a stabilit că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării corespunzătoare a vitezei într-o curbă uşoară la dreapta şi la carosabilul umed. În continuare, poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier“, a precizat pentru Gazeta de Sud inspectorul-principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Ieri-dimineaţă, Andreea Iliescu a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“ din Bucureşti, unde va fi supusă unei intervenţii chirurgicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS