10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDescinderi ale DIICOT în Gorj

Descinderi ale DIICOT în Gorj

Ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj au participat ieri la 134 de percheziţii domiciliare, efectuate în toată ţara, în cadrul unei acţiuni privind destructurarea a două grupuri infracţionale organizate. Suspecţii erau specializaţi în executarea de activităţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, dar şi în infracţiuni de cămătărie, ameninţare, şantaj şi înşelăciune.
„În  cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2010-2011, suspecţii au acţionat în mod coordonat prin executarea unor activităţi specifice evaziunii fiscale, concretizate în evidenţierea, în actele contabile ale mai multor societăţi comerciale a unor cheltuieli fictive, scopul urmărit fiind diminuarea bazei de impozitare şi a TVA de plată, activitatea descrisă fiind dublată de transferuri succesive ale sumelor de bani pretins a reprezenta contravaloarea operaţiunilor nereale astfel evidenţiate, cu scopul de a ascunde originea lor ilicită. În circuitul fraudulos astfel conceput erau implicate societăţi comerciale cu comportament specific entităţilor economice de tip-fantomă, deţinute şi coordonate de membrii grupului“, se menţionează într-un comunicat al DIICOT.
Prejudiciul a fost estimat la 25 de milioane de euro. Descinderi au mai avut loc în: Ialomiţa, Bucureşti, Galaţi, Braşov, Ploieşti, Suceava, Timişoara, Ilfov, Teleorman, Tulcea, Satu Mare, Olt şi Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS