24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUnii olimpici vor rezultatele şi on-line

Unii olimpici vor rezultatele şi on-line

Unii dintre elevii doljeni care au susţinut sâmbăta trecută faza judeţeană a Olimpiadei de limba şi literatura română sunt nemulţumiţi de faptul că nu au aflat nici până acum rezultatele. Punctajele obţinute au fost afişate la Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja“, unde s-a desfăşurat olimpiada pentru liceeni, însă nu au fost publicate şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj sau pe site-ul liceului „Oddobleja“.
Elevii unităţilor de învăţământ din comunele din Dolj au cel mai mult de suferit din cauza asta pentru că trebuie să vină până la Craiova pentru rezultate. Mulţi dintre aceştia au obţinut în acest an printre cele mai bune rezultate. Liceul Teoretic „Independenţa“ Calafat este printre unităţile de învăţământ care s-au clasat pe unul din locurile fruntaşe. Elevii de aici au avut probleme cu aflarea rezultatelor. Un cadru didactic al acestui liceu ne-a spus că până ieri a reuşit să afle prin telefon punctajul elevilor, dar nu şi poziţia pe care o ocupă: „În fiecare an este foarte greu să aflăm rezultatele copiilor de la olimpiadă. La telefon, liceul care are datele nu ne spune decât punctajul, dar nu şi locul pe care l-au ocupat elevii noştri“.

„Aflăm rezultatele prin profesorii care au drum la Craiova“

Elevii Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu“ din Dăbuleni au motive de fericire şi asta pentru că au obţinut rezultate foarte bune la olimpiada susţinută în weekendul trecut. La clasa a XII-a, elevii din acest liceu au obţinut premiul II şi menţiune. Şi ei au avut probleme în aflarea rezultatelor şi asta pentru că ar fi trebuit să plătească microbuzul dus-întors Dăbuleni-Craiova ca să le afle. Un profesor al acestui liceu a spus că nici ei nu au primit rezultatele prin e-mail niciodată, dar au reuşit, într-un final, să le afle prin telefon.
O altă unitate de învăţământ cu rezultate bune la faza judeţeană a olimpiadei de limba şi literatura română din acest an este Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu“, din Filiaşi. Secretariatul liceului ne-a comunicat în legătură cu transmiterea rezultatelor: „Noi am aflat doar punctajele, dar nu am ştiut cum ne clasăm faţă de ceilalţi şi ce loc am ocupat sigur. De obicei, aflăm rezultatele prin profesorii care au drum la Craiova şi care trec să ia şi rezultatele copiilor. Nu le primim oficial“.
O elevă din clasa a XII-a a Liceului „Mihai Viteazul“ din Băileşti a obţinut locul III la olimpiadă. Nici acest liceu nu a primit rezultatele printr-un e-mail sau printr-un telefon oficial. „Ca să aflu rezultatele elevilor, eu în fiecare an apelam la o prietenă care locuieşte în Craiova, ca să nu pun copiii pe drumuri. Acum, am avut eu drum la Craiova duminică dimineaţă şi am luat personal rezultatele“, a declarat o profesoară a acestui liceu.

ISJ încearcă să găsească o soluţie

Şi unii dintre liceenii din Craiova care au participat la faza judeţeană a Olimpiadei de limba şi literatura română sunt nemulţumiţi de modul în care sunt comunicaterezultatele. „Nu mi se pare normal să bâjbâim atât după rezultate, să mergem la liceul unde s-a ţinut olimpiada, să dăm bani pe biletele de autobuz sau pe taxi, când am putea să aflăm repede de pe site-ul acelui liceu, de pe site-ul liceului nostru sau de pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Mai rău este pentru elevii care trebuie să vină de la zeci de kilometri şi să cheltuiască bani ca să afle rezultatul“, a spus Maria, elevă în clasa a XII-a, care a obţinut 116 puncte.
Întrebaţi despre această situaţie, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj au declarat că încearcă să găsească o soluţie pentru această problemă. „Avem probleme cu site-ul şi de aceea nu am pus rezultatele. Nici anul trecut nu am pus rezultatele de la olimpiadă pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Încercăm să vorbim cu liceul unde s-a organizat olimpiada în acest an, să publice pe site-ul lor rezultatele“, a explicat inspectorul şcolar Florenţa Curenaru. 

Elevii doljeni care au obţinut premiul I

Pârvulescu Andreea CN „Fraţii Buzeşti“, clasa a IX-a,
Ionescu Mădălin, CN „Carol I“, clasa a X-a,
Nicola Maria Alexandra, CN „Fraţii Buzeşti“, clasa a XI-a,
Militaru Ioana Elisa, CN „Carol I“, clasa a XII-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS