6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDacie făcută praf de un Volkswagen

Dacie făcută praf de un Volkswagen

Un grav accident de circulaţie a avut loc ieri-dimineaţă pe DN 56, în judeţul Mehedinţi, la ieşirea din comuna Hinova. O Dacie, în care se aflau şoferul şi un pasager, ce se deplasa înspre Drobeta Turnu Severin, s-a înscris regulamentar ca să schimbe sensul de mers pentru a pătrunde în curtea unei societăţi comerciale, moment în care, din coloana formată în spatele Daciei, a intrat în depăşire un Volkswagen Passat în care se afla doar şoferul. Impactul a fost foarte violent: Dacia a fost ruptă în două, iar pasagerii au fost grav răniţi.
„Erau mai multe maşini în spatele meu, le-am văzut, dar am semnalizat că intru în partea stângă. Nu ştiu de unde a venit maşina asta şi a dat direct în mine. Eu am semnalizat din timp ca să mă vadă. Cred că a intrat odată cu mine în depăşire“, a povestit şoferul Daciei.
Circulaţia a fost blocată pe ambele sensuri de mers mai multe zeci de minute, fiind nevoie de intervenţia a două echipaje SMURD şi a unei ambulanţe pentru acordarea de îngrijiri medicale victimelor. „Mergeam regulamentar, nu am avut viteză, şoferul a semnalizat, nu îmi dau seama ce a vrut să facă că doar ne-a văzut. A dat direct în noi, ne-a rupt maşina în două, în capul de pod ne-am oprit“, a povestit femeia care fusese pasager în Dacie şi care a fost rănită grav la cap.
Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Şoferul care a provocat accidentul nu se consideră vinovat, cu toate că regulile de circulaţie spun că nu se poate intra într-o depăşire atunci când te afli în coloană: „Am intrat în depăşire, însă bătrânul cu Dacia nu părea că vrea să intre în partea stângă. A semnalizat prea târziu, eu intrasem deja în depăşire“.
La faţa locului a fost solicitat un echipaj suplimentar de poliţie, pentru că Dacia implicată în accident era încărcată cu aparatură electrică şi scule profesionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS