22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTinere prinse la volan băute sau fără permis

Tinere prinse la volan băute sau fără permis

Două tinere din municipiul Craiova au fost amendate și au rămas fără permisele de conducere, sâmbătă noapte, după ce au fost prinse de polițiști băute la volan. Alte două tinere au fost prinse conducând pe drumurile publice, deşi nu aveau permise de conducere.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în urma unei acțiuni desfășurate sâmbătă noapte în trafic de polițiștii Biroului Rutier Craiova, a fost depistată Marilena Maria, de 31 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism Renault, pe strada Gheorghe Chiţu, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În aceeași noapte, un alt echipaj de polițiști a oprit-o în trafic, pe strada Panait Moşoiu, pe Adelina Găman, de 24 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism Skoda. După de au testat-o cu aparatul etilotest, oamenii legii au stabilit că tânăra de 24 de ani s-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice. Poliţiştii doljeni au precizat că alcoolemia celor două şoferiţe a fost sub valoarea de 0,40 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost amendate şi le-au fost suspendate permisele de conducere pe o perioadă de 90 de zile.  
Alte două tinere, două surori din comuna doljeană Poiana Mare, sunt cercetate penal după ce au fost prinse la volan, deşi nu aveau permise de conducere. Poliţiştii doljeni au explicat că este vorba de surorile Mariana şi Mihaela Meleancă, de 22, respectiv 18 ani, care au fost oprite în trafic de agenţii din comuna Cârna. Mariana Meleancă se afla la volanul unui BMW şi tracta un Audi la volanul căruia se afla sora sa, Mihaela Meleancă. Pentru că nici una dintre tinere nu avea permis de conducere, „pe numele acestora a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile legale, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis“, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de la Rutieră au organizat o serie de acţiuni în trafic, una dintre ele vizându-i pe şoferii care se urcă băuţi la volan. Oamenii legii au testat cu aparatul etilotest peste 500 de şoferi, pe numele a doi dintre ei fiind întocmite dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Alţi nouă şoferi au fost sancţionaţi contravenţional pentru acelaşi motiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS