9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRăzvan a fost programat pentru operație

Răzvan a fost programat pentru operație

//www.youtube.com/v/9BGMYOi9bbo

Problema medicală a lui Răzvan Iovan prezentată în urmă cu aproximativ o lună în Gazeta de Sud a impresionat numeroși cititori (http://www.gds.ro/Societate/2014-01-15/Razvan+are+nevoie+de+operatie+ca+sa+traiasca&hl=ana%20danescu&tip=toate). Cadrele didactice de la grădiniță, dar și alte persoane cu suflet din localitatea Giurgița s-au implicat pentru ca băiețelul să fie dus la un consult de specialitate. L-au programat în acest sens, iar banii donați de cititorii Gazetei de Sud au fost depuşi într-un cont pentru a fi folosiți strict pentru aceste vizite medicale și pentru operație.  
Răzvan, care are șapte ani, suferă de o boală cardiacă, Tetralogia Fallot, care nu a fost descoperită la timp, ci doar în urmă cu aproximativ trei ani. Merge la grădiniţă, însă este dus în braţe de părinţi, iar în timpul orelor de curs băieţelul nu poate sta aşezat în poziţie normală pe scaun, căci pentru a putea respira trebuie să stea permanent ghemuit sau întins. Are nevoie de intervenţie chirurgicală corectoare, care constă în implantarea unui by-pass cardio-pulmonar, ce închide defectul ventriculului drept şi corectează stenoza. A fost deja programat pentru operaţie, care ar trebui să aibă loc miercuri, 26 februarie 2014. Pentru ca această intervenție să fie posibilă, părinții mai au nevoie însă de aproximativ 1.500 de euro.  
Tetralogia Fallot apare la trei-şase bebeluşi din 10.000 de nou-născuţi, această frecvenţă făcând-o cea mai des întâlnită malformaţie congenitală cianogenă.
Cei care doresc să îl ajute pe Răzvan Iovan o pot face contactând direct familia în satul Giurgiţa, judeţul Dolj, sau se pot adresa Gazetei de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS