13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComunicat de presă

Comunicat de presă

Conferința de final a proiectului POSDRU 108/2.3/G/79455 „FPC eficient – Format, Performant, Calificat”.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
POSDRU/108/2.3/G/79455 „FPC eficient – Format, Performant, Calificat”

S.C. Global Commercium Development SRL, în parteneriat cu Patronatul Național Român și Hispalis de Formation (Spania) organizează în data de 20 februarie 2014, începând cu orele 10.00, la sediul Camerei de Comerț Dolj din Craiova conferința de final a proiectului „FPC eficient – Format, Performant, Calificat”, cofinanţat din Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2, „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul Major de Intervenţie 2.3 „Acces şi participare la formare profesională continuă”.

Proiectul a avut drept obiectiv general dezvoltarea capitalului uman și creșterea competitivităţii economice prin îmbunătăţirea accesului și participării la programele de formare profesională continuă și se adresează angajaților calificați şi necalificați din județul Dolj.
Pe parcursul implementării proiectului, 800 de persoane angajate din județul Dolj au beneficiat de activităţi de informare asupra formării profesionale continue, iar 84 de persoane selectate au avut acces la activități specifice de consiliere şi orientare profesională și la programe de formare profesională continuă în domeniile: lucrător în tricotaje-confecţii, lucrător în filatură-ţesătorie, lucrător în confecţii piele şi înlocuitori, cusător piese din înlocuitori. Programele de formare specifice fiecărei specializări s-au finalizat cu examen de absolvire în urma căruia s-a eliberat un certificat de absolvire emis de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Ministerul Educației Naționale.
În cadrul conferinței “FPC eficient – Format, Performant, Calificat”,  la final se vor aborda subiecte specifice domeniului formarii, susținute de experți naționali si internaționali:
Prezentarea rezultatelor proiectului “FPC -Eficient” (Dl. Nicușor Dumitru – manager proiect)

Prezentarea manualului “Formarea profesională continuă în Europa și aplicarea sa în România” (Dl. Zacarias Rodriguez  Alvarez Ossorio – reprezentant Hispalis de Formacion, Spania).
Expriența acumulată prin cursul de formare a formatorilor, desfășurat în Spania (Dl. Nicolae Cuță – expert Global Commercium Development)
Prezentarea formării profesionale continue din perspectiva patronatelor din România (Dna Brândușa Costache – expert Patronatul Național Român
Contribuție totală și concluzii Híspalis de Formación (Dl. Zacarias Rodriguez  Alvarez Ossorio – reprezentant Hispalis de Formacion, Spania)
Formarea profesională în context național și european (Dna. Catrinel Gagea – director formare Global Commercium Development).

Vor fi înmânate, totodată, diplomele de calificare absolvenților cursurilor organizate în cadrul proiectului “FPC eficient – Format, Performant, Calificat”.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi: Tatiana Levcenco, expert comunicare/informare; E-mail: [email protected]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS