21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalColaborare cu tunul pe asociaţii

Colaborare cu tunul pe asociaţii

Văzând că nu o dă la pace cu asociaţiile de proprietari din Craiova pe care le-a acuzat că „fură“, directorul de la SC Termo Craiova SRL, Mihail Neaţu, i-a convocat la o întâlnire pe câţiva reprezentanţi ai acestora. Au fost chemaţi, luni seară, la „apel“, preşedintele Uniunii Judeţene a Asociaţiilor de Locatari şi Proprietari (UJALP), Ilie Preda, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari 2012 Craiova, Ion Pătrulescu, şi reprezentantul Sindicatului asociaţiilor de proprietari din Craiova, Constantin Stăvaru. Am încercat să-l întrebăm pe directorul Termo, Mihail Neaţu, care a fost rezultatul întâlnirii, dar acesta ne-a trimis la Legea nr. 544. În schimb, reprezentanţii asociaţiilor au acceptat să ne spună ce au înţeles din această întâlnire. „Consider că ne-am întâlnit să instituim o colaborare serioasă. Directorul Termo ne-a spus că vrea să cumpere nişte aparate cu citire radio, de la distanţă, a gigacalorimetrelor. De exemplu, Craioviţa poate fi citită într-o singură zi. Dumnealui a spus că va trimite, din 27 februarie, 120 de persoane să verifice toate gigacalorimetrele. Am înţeles că furnizorul vrea să ceară să facă reechilibrare hidraulică pentru cei care se debranşează“, a spus Ilie Preda.
„Am convenit să colaborăm cu Termo, să nu ne mai acuzăm. La noi, patronatul este proprietarul, asociaţiile sunt hăituite de administraţie, de furnizori. La noi în sindicat s-au înscris 70 de administratori. Nu este drept, mulţi dintre ei au fost examinaţi şi lăsaţi fără atestat. Administraţia locală trebuie să ne cheme şi să ne întrebe şi pe noi cu ce probleme ne confruntăm, nu să iasă pe posturi şi să spună că asociaţiile încarcă facturile“, a declarat preşedintele Sindicatului asociaţiilor de proprietari din Craiova, Constantin Stăvaru.
„Am înţeles că Termo vrea să schimbe 2.300 de contoare în acest an. Să treacă pe citire radio pentru gigacalorimetrele din bloc. Să încerce şi varianta cu plata unei sume fixe pe fiecare lună a anului, să nu se încarce proprietarii numai în perioada de iarnă. Dumnealui (directorul de la SC Termo Craiova SRL, Mihail Neaţu – n.r.) intenţiona să-i sancţioneze pe craiovenii care s-au debranşat, dar aici trebuie să ţinem seama de nişte termene, adică nu pot să-l sancţionez pe cel care şi-a pus centrală acum cinci ani. Au fost mai multe discuţii, pe proiecte pe care susţine directorul Termo că le are“, a explicat Ion Pătrulescu, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari 2012 Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS