17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAfaceri pe spinarea şomerilor?

Afaceri pe spinarea şomerilor?

Mai mulţi profesori care au ţinut cursuri de formare profesională a şomerilor acuză conducerea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Mehedinţi că face afaceri pe spinarea şomerilor din judeţ. Cursanţii, şomerii, dar şi lectorii care au fost înscrişi la aceste cursuri plătite de statul român, speriaţi de ce se întâmplă în unitate, au făcut dezvăluiri incredibile.
Directoarea centrului, Geta Cântar, este acuzată că ar fi falsificat contracte de muncă şi că ar fi oferit bani în plicuri ca să cumpere tăcerea lectorilor.
„Eu am fost sub contract pentru trei cursuri cu AJOFM Mehedinţi. Doamna director Geta Cântar m-a contactat să ţin cursuri ca lector la mai multe grupe, cu peste 14 cursanţi, chiar şi 32. Surpriza, dar şi nemulţumirea mea au venit în clipa în care, în loc să primesc banii pe cele trei cursuri primite, mi-au fost viraţi doar 1.800 de lei pentru un curs, celelalte două cursuri nu mi-au fost plătite. Există posibilitatea, la fel cum au păţit şi alţi colegi, ca şi pe numele meu să fi fost făcut un contract de muncă fals pentru că, atunci când am început să-mi cer drepturile, doamna director Cântar m-a sunat şi m-a chemat la sediul AJOFM Mehedinţi şi mi-a oferit, prin gardianul de la poartă, un plic cu bani, să-mi cumpere tăcerea“, a declarat lectorul Georgescu.

Contract dublu, unul real şi altul fals

Unul dintre profesori a reclamat faptul că i s-a desfăcut contractul de muncă, deşi el nu semnase nici unul. „Am fost anunţat că mi se va desface contractul de muncă. Mi-am dat seama că am intrat într-o caracatiţă a sistemului. Eu nu semnasem nici un contract de muncă, niciodată! Am tăcut şi am intrat în jocul directoarei, până în momentul în care am primit în mână contractul de muncă. Surpriză: în locul meu semnase chiar directorul, Geta Cântar, adică fals şi uz de fals. Cred că s-a încercat să mi se cumpere şi mie tăcerea, pentru că, în 2013, mi s-a pus la dispoziţie un contract de muncă, având aceeaşi dată de înregistrare, pe care mi l-a dat doamna Cântar să-l semnez şi l-am semnat, iar la această oră, la AJOFM Mehedinţi există două contracte de muncă cu aceleaşi date de identificare, unul semnat de mine, altul de Geta Cântar. Este clar ca lumina zilei că aici este vorba de delapidare, fals şi uz de fals“, a declarat lectorul Olga, care a şi depus o plângere la autorităţile statului.
Am încercat să aflăm adevărul chiar de la director sau de la cineva din conducerea unităţii. Cu toate că am fost de câteva ori la centru, am găsit uşile închise, iar gardianul ne-a spus că doamna director nu ne poate primi şi nici nu ne putem înscrie în audienţă.
Profesorii înşelaţi au făcut plângeri la poliţie şi la organele satului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS