10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSlatina: Bandă de spărgători minori, prinsă de poliţişti

Slatina: Bandă de spărgători minori, prinsă de poliţişti

Poliţiştii din municipiul Slatina au surprins în flagrant, la finele săptămânii trecute, şase copii cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, în timp ce spărgeau un autoturism din oraş în plină zi. Minorii au fost prinşi cu ajutorul camerelor sistemului de supraveghere video instalat de primărie în urmă cu doi ani, conform adevarul.ro.
Minorii se aflau „la lucru” pe strada Victoriei, în preajma Clubului Pensionarilor. Banda era bine organizată. Copiii se adunau în jurul “autoturismului-victimă” şi, sub pretextul că se jucau, unul dintre ei spărgea un geam cu un pietroi, un altul apuca la repezeală obiectele lăsate neglijent de către proprietari în maşină, după care se făceau cu toţii nevăzuţi. Această metodă era aplicată doar atunci când portierele maşinilor “ochite” nu erau găsite deschise.
„În această cauză au fost întocmite acte procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de furt calificat. Împotriva minorilor respective a fost luată măsura internării în Centrul de Reţinere în Regim de Urgenţă a Minorilor al IPJ Olt din Slatina, fiind sesizată, totodată, şi Direcţia Generală de Protecţie şi Asistenţă Socială a Copilului Olt”, a declarat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Din primele cercetări, s-a stabilit că minorii ar mai fi comis astfel de fapte pe raza municipiului Slatina în cursul acestei luni. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor şase copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS