11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătorul Dan Spânu, la DNA

Judecătorul Dan Spânu, la DNA

Conf. univ. dr. Dan Spânu, unul dintre vicepreședinții Asociației Magistraților din România şi judecător al Curţii de Apel Craiova, a fost chemat ieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din Bucureşti pentru a fi audiat într-un dosar de corupție, potrivit B1Tv. Din primele informații, judecătorul Dan Spânu a fost citat în calitate de martor, într-un dosar de corupţie instrumentat de procurorii DNA, în care ar fi cercetaţi mai mulţi magistraţi din Craiova.
Conf. univ. dr. Dan Spânu este judecător la Secţia I Civilă a Curţii de Apel Craiova din anul 2002, când a plecat de la Tribunalul Dolj. Între anii 1986 şi 1993 a fost judecător la Judecătoria Craiova, iar din 1993 şi până în anul 1998 – preşedinte al acestei instanţe.
Magistratul craiovean s-a mai întâlnit cu procurorii anticorupţie în anul 2003, când Parchetul Naţional Anticorupţie(PNA), actualul DNA, anunţa că îl cercetează pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. Potrivit unui comunicat emis de PNA în martie 2003, „infracţiunile care fac obiectul cercetărilor relevă că judecătorul Spânu Dan are legături cu oameni de afaceri din judeţul Dolj, cercetaţi în mai multe dosare penale, precum şi cu persoane din lumea interlopă a etniei romilor. Activitatea infracţională a judecătorului Spânu Dan excede teritorial zona de competenţă a Curţii de Apel Craiova, existând indicii că acesta a făcut demersuri pentru influenţarea unor soluţii şi la alte instanţe din ţară, prevalându-se de calitatea pe care o deţine în cadrul Asociaţiei Magistraţilor din România, filiala Dolj“. Urmărirea penală a procurorilor PNA a rămas însă fără nici un rezultat.
Reprezentanţii DNA au precizat aseară pentru Gazeta de Sud că magistratul craiovean a fost chemat pentru a da o declaraţie, însă nu s-a prezentat, urmând să facă acest lucru zilele următoare. De asemenea, procurorii anticorupţie au explicat că judecătorul Dan Spânu nu are nici o calitate procesuală în dosarul care ar privi o serie de magistraţi olteni.
La rândul lor, reprezentanţii Curţii de Apel Craiova au precizat pentru GdS că instanţa nu a fost informată de procurorii DNA cu privire la calitatea procesuală pe care ar putea să o aibă magistratul Dan Spânu într-un dosar penal şi nici ce fapte vizează dosarul instrumentat de procurorii anticorupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS