18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii doljeni vor mânca mere de 150.000 de euro

Elevii doljeni vor mânca mere de 150.000 de euro

 

Elevii doljeni din clasele pregătitoare şi I-VIII de la şcolile de stat şi private vor primi în curând mere în cadrul programului naţional „Mere în şcoli“.
Consiliul Judeţean Dolj a publicat marţi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice rezultatul licitaţiei demarate la sfârşitul anul trecut, licitaţie care a desemnat câştigătorii pentru fiecare dintre cele trei loturi. Pentru primul lot contractul de 117.610 de lei plus TVA a fost câştigat de o firmă din localitatea Călan, PRIORITAR IMPEX, care are sediul într-un punct termic. Din cele trei oferte primite, doar a firmei din Călan a fost admisibilă. Pentru lotul doi, cel mai voluminos şi bănos, contractul de 384.948 plus TVA a fost câştigat de MEDIA POP ART din Turda.
Pentru lotul trei, contractul de 139.262 de lei plus TVA a fost câştigat de GIGI & CO SRL din Călăraşi. Firma a câştigat în ultimii ani contractul prin care furnizează mere în judeţul Călăraşi, iar presa de acolo susţine că este apropiată de conducerea consiliului judeţean obţinând contracte şi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Călăraşi. Despre firma Media Pop Art presa din Alba scrie că a câştigat unul dintre contractele pentru programul „Laptele şi Cornul“ din judeţ pe anul şcolar 2013-2014. Firma a câştigat contractul cu susţinerea tehnică, financiară, şi profesională a altei societăţi, Farkas Trans SRL din Turda. Cât despre firma Prioritar Impex SRL din Călan, ea a distribuit mere în anul şcolar 2011-2012 în judeţul Hunedoara, împreună cu Farkas Trans din Turda şi va distribui fructe şi în acest an şcolar, fiind singura firma care a depus ofertă.

Valentin Tudor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS