10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident grav în Mehedinţi

Accident grav în Mehedinţi

\n

Grav accident de circulaţie ieri-dimineaţă pe DE 70, din judeţul Mehedinţi, la ieşire din Drobeta Turnu Severin. O camionetă s-a izbit frontal cu un tir încărcat cu azotat de amoniu. Şoferul camionetei înmatriculate în Turcia a efectuat o depăşire neregulamentară şi a fost lovit în plin de tirul care circula din sens opus. Şoferul camionetei a decedat pe loc, iar cel al tirului a rămas încarcerat.
„Din primele cercetări efectuate la faţa locului reiese că şoferul camionetei a efectuat o depăşire neregulamentară şi s-a lovit frontal cu un autotren încărcat cu azotat de amoniu, care circula regulamentar din sens opus. În continuare se efectuează cercetări“, a declarat Gabriel Lică, comisar în cadrul  IPJ Mehedinţi.
La faţa locului au intervenit pompierii pentru salvarea şoferului de tir, care a rămas încarcerat în cabină, iar medicii l-au transportat la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Pompierii au fost induşi în eroare de faptul că pe tirul care transporta azotat, firma din Constanţa, de unde provenea încărcătura, nu a pus nici o plăcuţă care să indice că transportul poate fi periculos.
„Am intervenit la un accident de circulaţie pe DE 70, în dreptul localităţii Gura Văii, unde am găsit şoferul tirului încarcerat între fiarele contorsionate, iar din păcate, la sosirea noastră, şoferul dubiţei înmatriculate în Turcia era decedat.  Colegii pompieri şi-au luat toate măsurile ca să nu existe nici un pericol cu  încărcătura din tir“, a declarat Alexandru Preda, plutonier descarcerare la ISU Drobeta.
Circulaţia a fost blocată mai bine de două ore pe ambele sensuri de mers, formându-se cozi pe câţiva kilometri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS