10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCEZ dă vina pe primărie pentru penele din Brestei

CEZ dă vina pe primărie pentru penele din Brestei

http://www.youtube.com/watch?v=lhHem6uPgh8

Mai mulţi locuitori de pe străzile Brestei, Fermierului şi Eliza Opran din Craiova au mers ieri-dimineaţă la sediul CEZ pentru a depune reclamaţii şi pentru a le atrage reprezentanţilor atenţia asupra penelor de curent din zona lor. După ce în noaptea de duminică spre luni au stat 19 ore în beznă, luni seară au mai avut parte de o pană de curent, care a durat aproximativ patru ore. Oamenii au reuşit să obţină o audienţă la CEZ, de unde au aflat că vina este, de fapt, a primăriei, care nu ar fi emis o autorizaţie de construire pentru un post de transformare. Primăria neagă şi spune că autorizaţia a fost emisă.

După ce de duminică seara şi până luni după-amiaza au stat în beznă 19 ore, nici seara de luni nu a fost fără surprize pentru locuitorii din zona Brestei. Oamenii au avut parte de o nouă pană de curent de aproximativ patru ore, aşa că mai multe persoane au decis să depună reclamaţii şi sesizări atât la CEZ, cât şi la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Dolj.

„Becurile parcă ar fi lumânări, servim cina romantic“

Pe lângă cei de pe strada Fermierului, au mai venit şi locuitori de pe străzile Eliza Opran şi Brestei, pentru care viaţa devine o umilinţă odată ce becurile din casă se sting. „Se întrerupe energia electrică pe Eliza Opran, 49A. Ni s-au ars câteva hidrofoare, frigiderul probabil s-a ars şi ăla, că nu mai merge. Dă să pornească şi nu mai porneşte. Am venit să fac o sesizare scrisă şi mi s-a spus că am făcut o sesizare telefonică şi că trebuie să aştept răspuns la aceea. Au venit băieţii de la CEZ anul trecut, au măsurat tensiunea, 175 de volţi. Mi-au spus că nu există bani pentru investiţii“, a povestit Marian Vaţa. Acesta are copii şi recunoaşte că e nevoit să îi ţină în frig, la lumina lumânărilor, iar traiul zilnic este, din cauza penelor de curent, destul de greu.
„Am o centrală pe lemne, avem copii acasă, este destul de frig. Acolo suntem condiţionaţi numai de energie electrică, şi cu puţurile forate, cu căldura, cu tot. Maşina de spălat porneşte şi se opreşte, trebuie scos din ea şi spălat la mână, pentru că nu merge. Becurile parcă ar fi lumânări, servim cina romantic“, povesteşte bărbatul. Şi lui i s-a spus, ca şi celor de pe strada Fermierului, că „o să se schimbe transformatorul cu probleme“, însă nimeni nu a mişcat nici un deget până acum. Marian Vaţa a spus că, de duminică până luni, a avut lumini de discotecă în casă. „A venit la 8.00, s-a luat la 11.00, a venit la 15.00, s-a luat iar pe la 17.00 şi la urmă, seara, la 23.00, a mai venit. A fost un frig crâncen în casă“, a încheiat clientul CEZ.

Dacă au avut curaj, au primit şi audienţe

„Pe fiecare seară se ia lumina, alaltăieri, duminică, s-a luat de la 18.00 până luni la 14.30. Stăm fără curent, plătim facturi la zi, avem numai obligaţii, nu avem drepturi deloc şi am venit să facem o plângere şi aici la CEZ. Mie mi s-a ars sursa, pe lângă faptul că tensiunea e foarte slabă în casă, mergem pe 140 de volţi, 160 cel mai mult. Cel mai mult au de suferit frigiderele, televizoarele, tot ce e aparatură casnică în casă. Am şi copil, stăm în întuneric, cu lumânări aprinse, parcă am fi pe timpul lui Ceauşescu. Am o centrală pe lemne şi din cauza curentului s-a ars sursa, am reparat-o. Apa în boiler îngheaţă… Sunăm pe fiecare seară de trei-patru ori, degeaba. Ni se spune că se va remedia, durează pana trei-patru ore, alaltăieri a durat 19 ore. Ni se spune să aşteptăm că se va remedia, că tocmai în iunie vor schimba un transformator şi până atunci avem de aşteptat“, a povestit Tudor Constantin, de pe strada Brestei, 524E, care a depus şi el o reclamaţie. După mai multe insistenţe la adresa reprezentanţilor CEZ, unii oameni au obţinut ieri şi o audienţă.

CEZ dă vina pe primărie, primăria neagă

Mare le-a fost surprinderea oamenilor atunci când s-au dus în audienţă la reprezentantul CEZ, care le-a spus că transformatorul cu probleme de pe strada Fermierului nu poate fi înlocuit din cauza… Primăriei Craiova. „Avem contractată o lucrare, ne-am împotmolit acum la obţinerea autorizaţiei şi permiterii de spargere de la primărie, că au un regulament în care până pe 15 martie nu dau drumul la spargeri de străzi“, le-a spus oamenilor reprezentantul CEZ, pasând vina către primărie.
Însă, municipalitatea neagă acuzele, spunând că a fost emisă o autorizaţie la sfârşitul lunii ianuarie. Deşi nu este afişată pe pagina de internet a Primăriei Craiova, la rubrica „autorizaţii de construire“, reprezentanţii municipalităţii susţin că există o astfel de autorizaţie. „CEZ a solicitat emiterea unei autorizaţii de construire pe strada Fermierului pe 20 ianuarie 2014 şi ea a fost eliberată pe 27 ianuarie“, a declarat Ionuţ Pîrvulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS