12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria Craiova anunţă că a continuat deszăpezirea în weekend

Primăria Craiova anunţă că a continuat deszăpezirea în weekend

Primăria Craiova a anunţat, într-un comunicat că Comandamentulactivitatea de deszăpezire a continuat ieri la nivelul întregului oraş.
Astfel, în intervalul 2 februarie, ora 7:00 – 2 februarie, ora 19:00, au intervenit la nivelul întregului municipiu 46 de utilaje şi s-au utilizat 5 de tone de material antiderapant. În acest interval, la activitatea de deszăpezire au fost angrenate 40 de persoane din cadrul S.C. Salubritate Craiova S.R.L., R.A.A.D.P.F.L. Craiova, R.A.T. Craiova, C.A.O. Craiova şi S.C. Termo Craiova S.R.L. În intervalul menţionat au fost încărcate şi transportate, la cele două puncte de descărcare autorizate din vecinătatea rampei ecologice de la Mofleni, 4.015 tone de zăpadă.

În intervalul 2 februarie, ora 19:00 – 3 februarie, ora 7:00, au intervenit la nivelul întregului municipiu  50 de utilaje şi s-au utilizat 15 de tone de material antiderapant. În acest interval, la activitatea de deszăpezire au fost angrenate   30 persoane din cadrul S.C. Salubritate Craiova S.R.L., R.A.A.D.P.F.L. Craiova, R.A.T. Craiova, C.A.O. Craiova şi S.C. Termo Craiova S.R.L. În intervalul menţionat au fost încărcate şi transportate, la cele două puncte de descărcare autorizate din vecinătatea rampei ecologice de la Mofleni, 3.092 tone de zăpadă.

Executivul Primăriei municipiului Craiova revine cu rugămintea, către toţi cetăţenii să parcheze regulamentar autoturismele, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină pe toate străzile din municipiu. În caz contrar, autoturismele vor fi ridicate şi se vor aplica sancţiuni.
Conform HCL 319/2009, modificată şi completată prin HCL 279/2011 „neîndepărtarea imediată a zăpezii şi gheţii de pe trotuarele din faţa imobilelor şi a curţilor acestora deţinute sub orice fel de titlu, precum şi neînlăturarea sloiurilor de gheaţă (ţurţuri) se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 – 1.500 ron pentru persoanele fizice, şi 1.000 – 2.500 ron pentru persoanele juridice”.

Totodată, funcţionarii din cadrul Direcţiei Administraţie Publică şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Craiova au sprijinit, în intervalul 2 februarie, ora 07:00 – 3 februarie, ora 7:00, 33 persoane fără adăpost. Opt persoane au fost cazate la centrul social „Sfântul Vasile” pentru persoane fără adăpost, situat în str. Râului nr. 42 B, iar alte 25 persoane au fost cazate la Căminul pentru persoane vârstnice Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS