10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSegarcea îl serbează sâmbătă pe Sfântul Trifon

Segarcea îl serbează sâmbătă pe Sfântul Trifon

În ciuda gerului de afară, segărcenii sunt croiţi să-l sărbătorească, sâmbătă, pe Sfântul Trifon, patronul spiritual al viţei-de-vie, în localitatea în care podgoriile sunt îngrijite cu sfinţenie. Ca în fiecare an, manifestările vor avea loc la Casa de Cultură din Segarcea. „Va avea loc la 11.30 o slujbă de pomenire în viile din Segarcea, urmată de un concert al Ansamblului «Maria Tănase», care se va desfăşura la Casa de Cultură din localitate, după care vom face o masă festivă“, a declarat pentru GdS primarul din Segarcea, Nicolae Popa.
Este al 17-lea an în care Sfântul Trifon este sărbătorit la Segarcea, iar localnicii îşi sfinţesc viile, pentru a fi roditoare şi în acest an. Podgorenii au grijă în permanenţă de viţa-de-vie, care este protejată de frig pe timpul iernii (butucii sunt îngropaţi cu pământ, ca să nu îngheţe, sau sunt protejaţi cu folie) şi îngrijită cum se cuvine în restul timpului. Oamenii care deţin podgorii în micul orăşel doljean le pot oferi oaspeţilor în orice anotimp un pahar de vin bun alb, roze sau roşu din diverse soiuri ce se pretează a fi cultivate pe dealurile de la Segarcea. La Segarcea cresc soiuri nobile de vin, renumite de pe vremea regilor, şi se produc diverse sortimente de licoare a lui Bachus, de la Fetească regală, Fetească albă şi până la Cabernet Sauvignon, Merlot etc.
În localitate există aproximativ 1.000 de hectare de viţă-de-vie, iar vinul produs pe aceste meleaguri a devenit cunoscut atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Mai exact, primarul spune că particularii deţin 540 de hectare la Segarcea, iar 390 de hectare aparţin unui întreprinzător privat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS