10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBătaie între ginecologii din Dăbuleni

Bătaie între ginecologii din Dăbuleni

\n

Doi medici ginecologi de la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni au depus la poliţie plângeri unul împotriva altuia, acuzându-se că s-au lovit reciproc în urma unei altercaţii pornite chiar în incinta spitalului, joi dimineaţă, în prezenţa mai multor pacienţi.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au explicat că, joi dimineaţă, la ora 9.50, medicul ginecolog Saleh Majed, de 47 de ani, a sesizat poliţiştii din Dăbuleni despre faptul că a fost lovit de colegul său, medicul ginecolog Hadi Haidari, de 52 de ani. Din primele cercetări ale oamenilor legii s-a stabilit că între cei doi ginecologi a avut loc o altercaţie, care ar fi pornit de la faptul că unul i-ar fi „suflat“ pacienta altuia.
Ulterior, atât dr. Saleh Majed, cât şi dr. Hadi Haidari au depus la Poliţia Dăbuleni câte o plângere privind comiterea infracţiunii de lovire, însă nu au adus şi certificate medico-legale care să ateste leziunile suferite. „În acest caz, s-au întocmit acte premergătoare pentru comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe, fiind depuse plângeri de ambele părți implicate în incident. Unul dintre medici a depus ieri plângerea, iar cel de-al doilea s-a prezentat astăzi (vineri – n.r.) la Poliţia Dăbuleni pentru a depune o plângere“, a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Acuzele ajung până la conducerea Spitalului Dăbuleni

Unul dintre cei implicaţi în altercaţia de joi, Hadi Haidari, a precizat pentru Gazeta de Sud că, de fapt, el a fost cel agresat, motivul fiind cu totul altul decât împărţirea pacientelor. „Neînţelegerile cu dr. Saleh sunt mai vechi, de aproape trei ani, de când a fost adus aici şi pus de actuala directoare şef al Compartimentului de obstetrică-ginecologie, deşi eu lucram de 16 ani în acest spital. Directoarea mi-a spus atunci că ori vin la ea în partid, ori nu mă mai lasă să lucrez. Eu am refuzat să intru în partid şi de atunci au început problemele. Ieri (joi – n.r.), când aveam program de consultaţii, dr. Saleh a venit şi mi-a interzis să consult o pacientă, după care m-a lovit cu o bară metalică în cap. După aceea, ne-am împins şi cred că ne-am lovit cap în cap“, a povestit medicul Hadi Haidari. De partea cealaltă, medicul Saleh Majed a precizat în plângerea depusă la poliţie că colegul său l-a lovit cu capul în gură.
Legat de acest incident, managerul Spitalului Dăbuleni, Ileana Măricuţoiu, susţine că a anunţat forurile superioare şi se va lua în discuţie în Comisia de Disciplină a spitalului. „Din punct de vedere administrativ, am luat toate măsurile care se impun, iar Comisia de Disciplină va stabili şi sancţiunile medicilor în cauză“, a precizat, pentru GdS, Ileana Măricuţoiu. Cât despre acuzele aduse de medicul Hadi Haidari, managerul Ileana Măricuţoiu spune că nu sunt adevărate. „Nu este adevărat. În spital nu se face politică, iar eu nu sunt membră a nici unui partid politic şi nu aş putea obliga pe cineva să se înscrie în vreun partid. Eu i-am obligat pe toţi să taie chitanţe pe întreruperile de sarcină care se fac la cerere şi cred că acest lucru nu le convine, de aceea se şi ceartă tot timpul“, a mai spus  Ileana Măricuţoiu.
Poliţiştii doljeni au mai precizat că, în prezent, se fac verificări pentru stabilirea situației de fapt și se așteaptă depunerea certificatelor medico-legale cu numărul zilelor de îngrijiri medicale pentru a se putea face încadrarea juridică a faptelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS