8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMarioara Murărescu va fi înmormântată marţi, la Cimitirul Cernica

Marioara Murărescu va fi înmormântată marţi, la Cimitirul Cernica

Colegii din Televiziunea Română, admiratorii şi prietenii care vor să îşi ia rămas bun de la fosta realizatoare TV Marioara Murărescu o pot face sâmbătă, începând cu ora 12.00, şi duminică, la capela Bisericii Doamna Oltea, iar luni, la sediul Televiziunii Române.
Luni, la ora 12.00, trupul neînsufleţit al Marioarei Murărescu va fi depus la parterul clădirii Studiouri, în holul mare al Televiziuni Române, conform unui comunicat al TVR. Accesul publicului se va face prin intrarea din Calea Dorobanţilor, între orele 12.00 – 19.00.
Înmormântarea va avea loc marţi, 4 februarie, la Cimitirul Cernica.
Marioara Murărescu a încetat din viaţă în noaptea de joi spre vineri, în urma unei boli cumplite.
Marioara Murărescu şi-a început cariera în Radiodifuziunea Română în 1972, iar din 1977 a lucrat la emisiuni folclorice şi programe speciale în TVR. Tezaur folcloric este una dintre cele mai longevive emisiuni de televiziune.
A conceput şi a realizat emisiunea „Tezaur folcoric” timp de 30 de ani. Iubea muzica autentică şi spunea „cine iubeşte cântecul este om bun, căci cântecul poate îmblânzi şi fiarele”.
În 1988, Marioara Murărscu a organizat primul concert intitulat „Tezaur folcloric” la Sala Radio.
Marioara Murărescu şi programul programele realizate de ea au obţinut numeroase distincţii naţionale şi internaţionale. În 2009 preşedintele Traian Băsescu i-a acordat Ordinul Steaua României în Grad de Cavaler.
Marioara Murărescu avea 66 de ani. A absolvit, în 1972, Academia de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie şi muzicologie, ca şef de promoţie. Încă din facultate a început munca de cercetare în domeniul folclorului. Pasiunea de atunci i-a devenit meserie pe viaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS