21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUcigaşul elevului Goreci postează pe Facebook din puşcărie

Ucigaşul elevului Goreci postează pe Facebook din puşcărie

\n

Rommel Voicu, tânărul condamnat la 21 de ani şi opt luni de închisoare pentru că l-a ucis pe elevul Andrei Goreci şi a rănit altul, este cercetat de comisia de disciplină a Penitenciarului Craiova după ce a postat pe Facebook două fotografii făcute în puşcărie.

Rommel Voicu, de 23 de ani, a fost deferit justiţiei pe 27 decembrie 2010 pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, tentativă de omor şi port ilegal de armă albă. Procurorii doljeni au reţinut că, pe 7 octombrie 2010,  doi elevi ai Liceului „Tudor Arghezi“, Andrei Goreci şi Ionuţ Manea, au fost înjunghiaţi de Rommel Voicu. În acea zi, în jurul prânzului, elevii Andrei Goreci, Ionuţ Militaru, Octavian Diţă, Costinel Conea şi Ionuţ Manea au condus la şcoală un coleg, pentru a-l apăra de Rommel Voicu, care venise să îl bată. În urma unei altercaţii produse între blocuri, în apropierea şcolii, Andrei Goreci şi Ionuţ Manea au fost înjunghiaţi de Rommel. Andrei a murit câteva minute mai târziu, în apropierea liceului, din cauza a două lovituri de cuţit primite în inimă, iar Ionuţ a scăpat cu mai multe leziuni care nu i-au pus viaţa în pericol.
În cursul judecăţii, inculpatul şi-a recunoscut fapta pentru a scăpa cu o pedeapsă mai uşoară, iar, pe 13 ianuarie 2011, Voicu a fost condamnat de Tribunalul Dolj la 16 ani şi opt luni de închisoare. Atât inculpatul, cât şi familiile victimelor au contestat sentinţa dată de Tribunalul Dolj, iar, în aprilie, Curtea de Apel Craiova a adăugat un spor de cinci ani la pedeapsa primită de Voicu, în final acesta fiind condamnat la 21 de ani şi opt luni de închisoare. Hotărârea instanţei a rămas definitivă pe 20 septembrie 2011, când Curtea Supremă a respins ca nefondat recursul formulat de inculpat, care a fost dus în Penitenciarul Craiova pentru a executa pedeapsa primită.

Fotografii din puşcărie

După ce a fost condamnat definitiv, Rommel Voicu a formulat zeci de cereri de eliberare condiţionată, toate fiind respinse pe rând de Judecătoria Craiova, care a fixat termen pentru reînnoirea unei astfel de cereri după 5 ianuarie… 2027, adică abia după ce execută 16 ani din pedeapsă.
De la mijlocul anului trecut, Voicu nu a mai făcut cereri de eliberare, mai ales că a fost amendat de instanţă pentru numărul mare de astfel de acţiuni. Între timp, în februarie 2013, acelaşi Rommel Voicu a fost sancţionat pentru că a postat pe internet fotografii făcute în penitenciar. O perioadă şi-a închis contul de Facebook, însă, pe 15 ianuarie, anul acesta, a pus pe internet două fotografii făcute în puşcărie. În una dintre ele, care are descrierea „Ne permitem!“, este surprins Rommel Voicu în timp ce fumează un trabuc, iar în a doua, acelaşi Voicu s-a fotografiat cu un telefon în oglindă, umflându-şi muşchii.
Întrebaţi despre această situaţie, reprezentanţii Penitenciarului Craiova au precizat pentru GdS că, în prezent, deţinutul este cercetat de comisia de disciplină pentru că a pus pe internet fotografii făcute în penitenciar cu un telefon mobil, obiect interzis în spatele gratiilor. „Ne-am sesizat despre faptul că pe internet au apărut fotografii făcute în penitenciar, iar persoanei private de libertate i-a fost întocmit un raport de incident, urmând ca o comisie de disciplină să hotărască ce sancţiune aplică în acest caz. A fost făcută o percheziţie asupra persoanei respective şi în locul de detenţie, însă nu a fost descoperit telefonul mobil cu care au fost realizate foografiile“, a declarat inspector principal de penitenciare Marian Claudiu Gînjoveanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Craiova.
Reprezentanţii penitenciarului au mai explicat că, în astfel de cazuri, sancţiunile pornesc de la interzicerea de a participa la activităţi culturale sau educative până la o perioadă de izolare.
În cursul după-amiezii de luni, Rommel Voicu a scos de pe pagina sa de Facebook cele două fotografii făcute în puşcărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS