Acasă Local Cine nu iese la deszăpezit ia amendă

Cine nu iese la deszăpezit ia amendă

Poliţia Locală îi va amenda pe cei care nu ies la deszăpezit sau încurcă utilajele primăriei. În conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local Târgu Jiu nr. 169 din 2006, privind aprobarea Regulamentului de gospodărire a Municipiului Târgu Jiu, instituţiile publice, agenţii economici şi cetăţenii au obligaţia de a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor pe care le folosesc. Sancţiunea contravenţională pentru nerespectarea acestor prevederi este cuprinsă între 300-500 de lei. Totodată, în locurile uşor accesibile şi sub o atentă supraveghere este solicitată de primărie înlăturarea ţurţurilor care prin cădere pot periclita viaţa şi integritatea corporală a trecătorilor. În situaţiile în care accesul la ţurţuri este dificil sau imposibil, târgujienii sunt rugaţi să solicite sprijinul autorităţilor abilitate. Poliţia Locală Târgu Jiu urmăreşte atenţionarea oamenilor, astfel încât să nu se impună aplicarea sancţiunilor contravenţionale prevăzute de legislaţia în vigoare.

Amenzi de până la 6.000 de lei

Reprezentanţii Poliţiei Locale atrag atenţia că pentru aruncarea zăpezii pe partea carosabilă amenzile sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei, conform OG nr. 43/1997. De asemenea, în baza HCL nr. 125/2011, refuzul posesorilor de autovehicule care, parcate pe arterele de circulaţie, blochează activitatea de deszăpezire, de a elibera carosabilul după ce au fost în prealabil anunţaţi se sancţionează cu amendă între 200 şi 500 de lei. „Pentru a evita orice neplăceri şi disconfort în trafic, dar şi în activitatea comercială sau de altă natură pe raza municipiului Târgu Jiu, cât şi pentru a înlesni intervenţia autorităţilor publice în vederea efectuării lucrărilor de deszăpezire, vă rugăm să respectaţi întocmai şi la timp indicaţiile poliţiştilor locali“, a precizat Albert Zorzon, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu.
De asemenea, Primăria Târgu Jiu adresează un apel cetăţenilor şi societăţilor comerciale de pe raza municipiului să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din faţa imobilelor, pentru asigurarea circulaţiei şi siguranţei pietonilor. Nerespectarea acestei măsuri constituie altă contravenţie şi se sancţionează potrivit HCL nr. 19 din 28.01.2002 cu amendă cuprinsă între 50 şi 100 de lei.

Acţionează cu 17 utilaje

Primăria Târgu Jiu acţionează pe străzile din municipiu cu 17 utilaje pentru deszăpezire, încărcare şi transport zăpadă. De când a început ninsoarea, a fost folosită cantitatea de aproximativ o mie de tone de amestec nisip-sare, patru tone de clorură lichidă şi şase tone de clorură solidă. La deszăpezirea străzilor au participat o sută de angajaţi ai Edilitara Public, iar numărul lor poate fi suplimentat până la 200. La numărul de urgenţă 984 au fost preluate până ieri peste o sută de apeluri de la cetăţeni, toate cu referire la căderile de zăpadă şi la problemele apărute în cartiere. Municipalitatea face apel la cetăţeni să elibereze parcările de reşedinţă pentru a face loc utilajelor de deszăpezire, conform programului care va fi anunţat din timp. Primăria a închiriat şi o maşină pentru lucru la înălţime, astfel încât să poată fi îndepărtaţi ţurţurii de la principalele instituţii publice. Toată zăpada care va fi strânsă din oraş va fi depozitată în zona Târgului Litovoi şi la CET.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version