14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAndreea Niţu va fi externată în câteva zile

Andreea Niţu va fi externată în câteva zile

Starea bună de sănătate a Andreei Niţu, fata de 17 ani rănită grav în urma accidentului de circulaţie produs pe 8 ianuarie de Silviu Lung, va permite externarea acesteia în câteva zile. Medicii care o îngrijesc pe tânără susţin că ultima tomografie, făcută duminică, a arătat că hematomul subdural pe care îl avea (o acumulare de sânge în craniu) nu s-a retras complet, dar, pentru că e în afara oricărui pericol, este mult mai bine pentru ea să-şi reia viaţa normală.
„Tomografia arată că hematomul nu s-a retras complet, mai are câţiva milimetri, iar zona jumătăţii stângi a creierului este o zonă, să-i spunem, uşor nefuncţională, dar sperăm să-şi revină. Fata nu are nici o deficienţă, vorbeşte, mănâncă, se plimbă şi e păcat, din experienţa pe care o am, să o mai ţinem în spital. Aşa că Andreea o să fie externată în câteva zile, o să-şi reia viaţa normală din toate puncte de vedere şi se va întoarce peste o lună să repete tomografia, să vedem dacă s-a retras hematomul. Pentru că, dacă nu se resoarbe total, rămâne o compresiune şi se închistează, devine cronic şi va trebui, totuşi, operat“, a explicat ieri, pentru GdS, dr. Alexandru Cameniţă, medic primar în cadrul Clincii de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova, unde se află internată în prezent Andreea Niţu. „Noi facem ceea ce este mai bine pentru pacientă, rămâne de văzut dacă va fi cazul până la urmă de operaţie, nu mergem pe idei preconcepute. Am vorbit şi cu mama ei, este de acord să o externăm, am vorbit şi cu fata, la început nu voia să discute cu mine, era negativistă, dar acum comunică, este veselă şi trebuie să-şi reia viaţa normală. Cel mai bine pentru ea acum este să ia legătura cu colegii, cu rudele, iar cu cât este stimulată mai mult, cu atât e mai bine“, a adăugat dr. Alexandru Cameniţă, care a mai menţionat că adolescenta a fost vizitată în aceste zile şi de soţia lui Silviu Lung.
În urma accidentului rutier de pe 8 ianuarie, Andreea Niţu a suferit, printre altele, şi un traumatism cranio-cerebral acut sever, fiind internată în Clinica de Terapie Intensivă a SJU Craiova şi menţinută în comă indusă timp de cinci zile. După alte cinci zile, în care a primit tratament specific unei secţii de reanimare, fata a început să se simtă din ce în ce mai bine şi fost mutată într-un salon al Clincii de neurochirurgie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS