10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalI-a luat foc maşina după ce a spălat-o

I-a luat foc maşina după ce a spălat-o

Un bărbat din Drobeta Turnu Severin s-a ales cu o pagubă de câteva mii de euro din cauza angajaţilor unei spălătorii auto. Bărbatul a mers să îşi spele autoturismul şi când a vrut să plece acesta nu a mai pornit. A încercat de mai multe ori să pornească şi, văzând că maşina nu se urneşte, a chemat un prieten să îl tracteze, dar, când au ieşit din spălătorie, motorul autoturismului s-a aprins. Cel mai probabil, angajaţii spălătoriei i-au băgat apă la partea electrică a motorului.
Proprietarul maşinii spune că încă din spălătorie a început să se simtă miros de fum, însă angajaţii care i-au curăţat maşina l-au asigurat că nu este nici un pericol.
„Mi-am spălat maşina la o spălătorie de la ieşirea din oraş şi i-am întrebat pe băieţii de acolo dacă se poate să îmi spele şi motorul şi mi-au spus că da, nu este nici o problemă. Când am dat să plec cu ea de acolo nu a mai mers, m-au împins până în stradă şi nimic. Am chemat un prieten să mă tracteze şi după câţiva metri a început să iasă fum şi să ardă. Eu din spălătorie am văzut că iese fum, dar ei mi-au spus că este abur“, a declarat proprietarul maşinii.
Tânărul a încercat singur să oprească incendiul, însă i-a fost teamă să nu se producă o explozie şi a chemat pompierii. Aceştia au spus că apa infiltrată în urma spălării a dus la producerea unui efect termic şi, implicit, la aprindere.
„Am intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism BMW, care a luat foc în timpul mersului. Din spusele omului rezultă că la spălătoria unde şi-a spălat maşina i s-a introdus apă pe tuburile care duc la toba de eşapament şi s-a produs un efect termic care a provocat incendierea motorului“, a declarat Milică Tudorescu, plutonier ISU Drobeta.
Luat la întrebări prin telefon, patronul spălătoriei a spus că el nu are nici o vină şi nici nu are de gând să rezolve situaţia în vreun fel.
„Eu nu am nici o vină, am înţeles că dumneavoastră aţi insistat să se spele motorul, poate aţi avut vreo defecţiune la motor, nu am ce să vă fac. Puteţi să mă reclamaţi unde vreţi!“, i-a spus patronul spălătoriei, prin telefon, proprietarului păgubit.
Păgubitul intenţionează să dea spălătoria în judecată, mai ales că nu avea nici asigurare la maşină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS