8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞofer condamnat definitiv pentru tentativă de omor

Şofer condamnat definitiv pentru tentativă de omor

http://www.youtube.com/watch?v=AxwM9Ry_1zE

Şoferul craiovean, de 19 ani, care a lovit intenţionat cu maşina o tânără care l-ar fi jignit a fost condamnat definitiv la patru ani de puşcărie pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, pe 8 ianuarie 2013, craioveanul Florin Valeriu Cioacă, de 19 ani, a plecat la plimbare împreună cu doi amici cu Mercedesul primit cadou de ziua sa, de la părinţi. Pe drum, tânărul s-a oprit în staţia peco MOL de la intersecţia străzilor Brestei şi Maria Tănase, unde a alimentat. La plecare, în timp ce ieşea din staţie către strada Maria Tănase, prin faţa Mercedesului lui Cioacă a trecut o tânără de 20 de ani, care vorbea la telefon. Şoferul a coborât geamul portierei şi a întrebat-o „Ce faci, dragă?“, „partea vătămată nefăcând nici un gest, deşi inculpatul, în depoziţia sa, a susţinut că aceasta i-a adresat injurii“, au precizat procurorii doljeni. Imediat după aceea, fără a avea nici un motiv întemeiat, Cioacă a întors autoturismul şi s-a îndreptat spre tânără, care a fost lovită cu partea stânga faţă a Mercedesului şi a căzut la pământ.
Tânăra a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a fost rănită la coapsa dreaptă şi gamba piciorului drept. După ce a lovit-o pe tânără, inculpatul a întors autoturismul şi a plecat către cartierul Brestei, maşina sa fiind găsită de poliţişti după câteva ore, abandonată pe strada Nectarului. După alte câteva ore, tânărul s-a prezentat la sediul Biroului Rutier Craiova şi a susţinut în faţa poliţiştilor că nu a vrut să o rănească pe tânără, ci numai să o… sperie.
Ulterior, şoferul a fost arestat preventiv, iar pe 16 ianuarie, după încheierea cercetărilor, procurorii au dispus trimiterea în judecată a acestuia pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri. Anchetatorii au reţinut că, „deşi victima nu a suferit leziuni care să-i pună în primejdie viaţa, fapta întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor, întrucât din cercetările efectuate în cauză rezultă clar că inculpatul a acţionat cu intenţia directă de a ucide victima, îndreptându-se cu autoturismul spre ea“. După trei luni de judecată, pe 10 aprilie, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe inculpat la patru ani de puşcărie şi i-a interzis dreptul de a conduce un autovehicul timp de doi ani după ieşirea din puşcărie. Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de Cioacă, iar pe 10 iulie, Curtea de Apel Craiova a decis să menţină pedeapsa dată de magistraţii Tribunalului Dolj. A urmat recursul, care s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vineri, pe 10 ianuarie, magistraţii bucureşteni au hotărât să respingă recursul formulat de şoferul craiovean ca nefondat, astfel că acesta trebuie să execute pedeapsa dată de Tribunalul Dolj. Din pedeapsa primită se scade anul petrecut în arest de incuplat, astfel că Cioacă mai are de executat trei ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS