12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a împuşcat bunica mortal cu o armă de vânătoare

Şi-a împuşcat bunica mortal cu o armă de vânătoare

O fată de 16 ani, din satul Sărbătoarea, comuna Bucovăț, este cercetată pentru ucidere din culpă după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, și-a împușcat  bunica, mortal, cu arma de vânătoare a prietenului său.
Polițiștii și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost anunțați prin 112, în noaptea de sâmbătă spre duminică, că o femeie de 64 de ani, din comuna doljeană Bucovăț, satul Sărbătoarea, a murit după ce a fost împușcată. La adresa indicată a fost trimisă o echipă, iar în urma primelor cercetări s-a stabilit că, sâmbătă seară, fata de 16 ani, Iuliana G., şi prietenul ei, Daniel Pencu, de 22 de ani, au mers în vizită la familia adolescentei, care locuieşte în satul Sărbătoarea.
Tânărul avea la el o armă de vânătoare, cu care a intrat în casă şi pe care a lăsat-o într-o cameră a locuinței. Procurorii au mai stabilit că, atunci când Daniel Pencu și tatăl Iulianei au ieșit până în curte, fata de 16 ani a luat arma, care se pare că nu era asigurată și avea glonț pe țeavă, și a împușcat-o pe bunica sa, Ioana Goangă, de 64 de ani. Alicele au lovit-o pe femeie în zona cervicală şi i-au secționat coloana. La faţa locului a fost trimisă şi o ambulanţă, însă medicii nu au putut face nimic pentru femeia de 64 de ani, care a murit pe loc.
Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au precizat că, în cursul zilei de ieri, medicii legişti au efectuat autopsia, iar fata de 16 ani este cercetată în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.
Procurorii încearcă să stabilească de ce tânărul de 22 de ani avea la el puşca pe care o deţine legal, dar şi în ce condiţii fata de 16 ani a manevrat arma cu care şi-a ucis bunica.  
Soţul Ioanei Goangă a declarat pentru Gazeta de Sud că nu ştie cum s-a întâmplat tragedia în urma căreia soţia sa a murit, pentru că sâmbătă era internat la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Dolj au stabilit că Pencu este deţinător legal al puştii de vânătoare, care a fost ridicată pentru efectuarea unei expertize balistice. Oamenii legii au precizat că l-au amendat pe Daniel Pencu cu 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legii regimului armelor și munițiilor. Potrivit legii, arma de vânătoare trebuie să fie în permanenţă numai asupra persoanei care o deţine în mod legal şi să nu fie înmânată sub nici o formă altor persoane, cu excepţia vânătorilor. De asemenea, atunci când sunt transportate, armele de vânătoare trebuie ţinute în husă, asigurate şi neîncărcate cu muniţie.

Trei ani de închisoare
pentru ucidere din culpă

Un incident asemănător a avut loc pe 25 iunie 2009, când Ionuţ Dinu a împuşcat-o cu o armă de tir cu glonţ pe Alexandra Iancu, de 18 ani, care venise acasă la familia Dinu pentru a învăţa împreună cu colega sa, Mădălina Dinu, sora lui Ionuţ Dinu.
Anchetatorii au stabilit că în timp ce fetele stăteau în pat, cu spatele la uşa deschisă a camerei, Ionuţ Dinu a luat din rastel puşca pe care tatăl lui o deţinea legal şi, de pe hol, a tras un foc de armă către fete, nimerind-o direct în cap pe Alexandra Iancu. Victima a fost grav rănită şi a decedat a doua zi, la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Pe 8 iunie 2011, Ionuţ Dinu a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, iar după doi ani a fost eliberat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS