Acasă Local Dolj Dolj: Fetiţă de doi ani lăsată nesupravegheată, la spital după ce a...

Dolj: Fetiţă de doi ani lăsată nesupravegheată, la spital după ce a băut vişinată

O fetiță de doi ani din localitatea Scaești din județul Dolj a fost transportată astăzi în stare gravă la spital, după ce a băut vișinată, informează Știrile Pro Tv. Copila a fost găsită inconștientă de către mama ei, într-un șanț de lângă casă. Tatăl fetiței a povestit că el era la muncă, iar mama copilei plecase la magazin să cumpere apă și scutece. Se pare că fetița, lăsată în grija unui frate de cinci ani, a găsit o sticlă cu vișinată în casă, a băut din ea, apoi a ieșit în drum, unde a căzut în șanț. Aici a găsit-o mama ei, care a sunat la Ambulanță. Fata a fost transportată inițial la Spitalul din Filiași, de unde a fost preluată ulterior de un elicopter SMURD și transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova. 

„Am fost solicitați să preluăm un copil din Filiași. A fost vorba de o fetiță de doi ani, cu stare de conștiență alterată, dar stabilă hemodinamic și respirator. Fetița consumase alcool în cursul zilei de luni, mai precis vișinată, mama a precizat acest lucru, dar nu a putut preciza cantitatea de alcool ingerată de copil. Fetița a fost găsită inconștientă într-un șanț, ușor hipotermică, a fost dusă cu ambulanța la Spitalul Filiași și am fost solicitați, din compartimentul primiri urgențe, să preluăm copilul cu elicopterul SMURD și să îl aducem la departamentul primiri urgențe din cadrul SCJU Craiova. Mama a declarat că a lăsat copilul supravegheat de un frățior mai mare, de cinci ani, până s-a dus să cumpere pampers pentru copil. Dar este clar că ambii au rămas nesupravegheați, pentru că acest copil a avut timp să consume alcool lăsat la îndemâna lor și apoi să plece în stradă, unde a fost gasită inconștientă”, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvant al SCJU Craiova.

În prezent starea micuței s-a îmbunătățit, ea fiind stabilizată de medicii craioveni.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version