21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMarlorex, pe un butoi de pulbere

Marlorex, pe un butoi de pulbere

\n

Comercianții din Centrul Comercial Marlorex au nervii întinși la maximum după  cele aproximativ trei săptămâni de când inspectorii antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală(ANAF) le verifică activitatea.
 
În timp ce comercianții din Marlorex spun că acest control prelungit le aduce pierderi de zeci de milioane de lei pe zi, iar marfa se strică în depozite, reprezentanții Centrului Comercial au ajuns să creadă că este vorba de o acțiune politică care vizează chiar  închiderea Marlorex.
“Aceste controale au început de pe 5 decembrie și nu s-au încheiat nici azi. Ni se pare suspect că acest control, care acum a devenit un fel de pază, durează atât de mult, în condițiile în care alte centre comerciale din Craiova și din țară nu sunt controlate. Cred că este vorba de un ordin politic de închidere a acestui centru comercial, altfel nu imi pot explica ce se întâmplă”, a precizat pentru GdS Gheorghe Bloj, unul din acționarii Centrul Comercial Marlorex.
Reprezentanții Marlorex au mai explicat că inspectorii ANAF le-au gonit clienții, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, când se așteptau la vânzări bune și se gândesc la o serie de acțiuni de protest. “Vânzările au scăzut cu mai bine de jumătate, iar unii patroni iau în calcul să concedieze din angajați sau să se mute. Noi spunem clar că nu ne opunem verificărilor.  Înțelegem să vină, să facă controale periodice, să stea o săptămână-două și să îi sancționeze pe cei care sunt găsiți în neregulă, dar să și plece. Acum, inspectorii ANAF sunt paznici la cele trei porți de acces, iar clienții s-au mutat în celelalte centre comerciale. Nu mai suportăm acestă situație și ne gândim ca, dacă se va prelugi și după sărbători, să trecem la acțiuni de protest”, a explicat Florin Pătra, unul din reprezentanții Marlorex.
 Alexandru Cristea, purtătorul de cuvânt al Direcției generale Antifraudă Fiscală a declarat ca aceste controale vor continua pentru ca acesta este obiectul de activitate al ANAF. Alegerea pentru control a centrului comercial Marlorex a fost determinata de o analiza de risc efectuata la mai multe centre comerciale din zona. 
Astăzi, inspectorii antifraudă erau la cele trei porți de acces în Marlorex și verificau fiacre mașină care ieșea sau intra. Inspectorii înregistrează de la ce firme vin cumpărătorii, documentele şi încărcătura mijloace de transport care ies cu marfă din complex.
Reprezentanții ANAF au mai precizat pentru GdS că “paza inspectorilor antifraudă a avut ca efect fiscalizarea mărfii şi au apărut preţuri mărite cu până la 145%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS